Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Belföld

 • Az ország nagy részén veszélyes a levegő

  Az Országos Közegészségügyi Központ (OKK) legfrissebb mérési eredményei alapján hétfőn tovább romlott a légszennyezettségi helyzet Magyarországon. A levegő magas szállópor-tartalma miatt az ország nagy részén veszélyes a levegő. Egyre több városban rendelnek el szmogriadót. Több helyen, köztük a fővárosban közlekedési korlátozásokat vezettek be.
 • Buszbaleset: rendkívüli adás az InfoRádióban

  Hétfőn este fél 6 és 6 óra között összefoglaljuk az olaszországi buszbaleset legfontosabb eddigi történéseit, megszólalnak tanárok és diákok, valamint orvosok, pszichológusok, közlekedési szakértők.
 • Kevés fuvarozót érint a korlátozás

  A fuvarozókat is érinti, bár nem drámai mértékben az érvényben lévő budapesti szmogriadó, egyes járművek, például az érintett BKV buszok pedig mentességet élveznek - mondta el az InfoRádiónak a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének szóvivője.
 • Olaszországi baleset: akár 1,4 milliárd forintig térít az autóbusz biztosítása

  Egyszerre akár több biztosításból is fedezhetők az olaszországi buszbalesetben elszenvedett anyagi jellegű károk - mondta az InfoRádiónak Németh Péter, a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. értékesítési és kommunikációs vezetője. Csak magában a balesetet szenvedett busz kötelező biztosítása akár 1,4 milliárd forintig fedezi a károkat.
 • Gázszivárgást észleltek a gyászoló gimnáziumnál

  Gázszivárgást észleltek hétfőn a fővárosi Szinyei Merse Pál Gimnáziumnál, a péntek éjjel Veronánál balesetet szenvedő magyar busz áldozatainak iskolájánál - erősítette meg hétfő délután az MTI-nek a FŐGÁZ.
 • Elaludhatott a buszsofőr, ez okozhatta a tragédiát

  Az olaszországihoz hasonló, pályaelhagyásos balesetek oka a legtöbb esetben a sofőr figyelmetlensége - nyilatkozta az InfoRádiónak a Gépjárműszakértők Európai Egyesülete magyar részlegének vezetője. Kőfalvi Gyula szerint valószínűleg egy elektromos zárlat okozhatta a busz kigyulladását.
 • Ez dönthet az olimpiáról

  A 2024-es olimpia helyszínének kijelölésekor a gazdasági kérdések lesznek előtérben – mondta Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Olimpiáért Mozgalom elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Kulcsár Krisztián, a Nemzetközi Vívó Szövetség sportigazgatója reméli, az is döntő lehet, hogy Budapest először rendezhet nyári játékokat.
 • Stabil a legutóbb hazahozott sérült állapota

  Stabil a Veronából legutóbb hazahozott sérült állapota - jelentette be a Honvédkórház orvos-igazgatója hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.
 • Gyűlnek az aláírások a budapesti olimpia ellen

  Ötödik napja gyűjti az aláírásokat a Momentum Mozgalom a budapesti olimpiai pályázat elleni népszavazáshoz. A főpolgármester szerint ez sérti a főváros érdekeit, az ellenzék viszont támogatja a kezdeményezést.
 • Megérkezett Veronából a buszbaleset negyedik sérültje is - fotó

  Nem sokkal dél után landolt Ferihegyen a veronai buszbaleset negyedik súlyos sérültjét szállító repülőgép.
 • Az iskolai szünet ellenére a Szinyei Gimnáziumban vigasztalódnak a diákok

  Mintegy ötven szakember, leginkább pszichológusok segítenek a Szinyei Merse Pál Gimnázium tanárainak, diákjainak abban, hogy feldolgozzák a péntek éjjeli tragédiát - nyilatkozta az InfoRádiónak az intézmény helyettes vezetője. Közülük többen is részt vett az Országház előtti reggeli megemlékezésen.
 • "Ott álltak, és nem tudtak segíteni azoknak, akik bent voltak a buszban"

  "El sem tudom képzelni, mikorra tudják feldolgozni a történteket" - mondta az InfoRádiónak az egyik szülő, akinek két gyermeke is épségben megúszta az olaszországi buszbalesetet. Az édesanya, akit a lány az égő busz mellől riasztott, azt mondja, csak most kezdenek bevillanni részletek a balesetből a gyerekeknél.
 • Az olaszországi buszbaleset helyszínén magyar rendőrök is részt vesznek a nyomozásban

  Magyar rendőrszakértői csoport utazott Olaszországba, a veronai buszbaleset helyszínére.
 • Most érkezik haza a buszkatasztrófa negyedik súlyos sérültje

  Az InfoRádió úgy tudja: 13 órára érkezik meg Magyarországra a veronai buszkatasztrófa negyedik súlyos sérültje. További három súlyos sérültet már hazaszállítottak mentőautóval a budapesti Honvédkórházba. Állapotukról délután egy sajtótájékoztatón számolnak be az orvosok.
 • Meg vannak számlálva az óráink - Időugrások a Széll Kálmán téren

  Ismét mutatja az időt egy "maszek" óra a Széll Kálmán téren.
 • Orbán: mióta nincs ellenzékben az MNB, látványos a gazdasági fejlődés

  Orbán Viktor miniszterelnök szerint mióta nincs "ellenzékben" a Magyar Nemzeti Bank (MNB), azóta látványos a gazdasági fejlődés. A kormányfő ezt hétfőn Budapesten, az MNB szervezésében megrendezett Lámfalussy-konferencián mondta.
 • Putyin látogatását készíti elő Szijjártó Péter és Szergej Lavrov Moszkvában

  A magyar-orosz külügyminiszteri találkozó célja a februári budapesti csúcstalálkozó sikerének előkészítése - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, amikor hétfőn Moszkvában fogadta Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminisztert.
 • Tarlós: remélhetőleg csütörtöktől enyhíthető a közlekedési korlátozás

  Remélhetőleg csütörtökön enyhíteni lehet a magas szállópor-koncentráció miatt Budapest közigazgatási területére elrendelt közlekedési korlátozáson - mondta Tarlós István főpolgármester hétfőn a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
 • Magyarország nagy részén veszélyes a levegő

  Az Országos Közegészségügyi Központ (OKK) legfrissebb mérési eredményei alapján hétfőn tovább romlott a légszennyezettségi helyzet. A levegő magas szálló por (PM10) tartalma miatt az ország nagy részén veszélyes a levegő minősége.
 • Pszichoterror a munkahelyen - Mikor fordulhat bírósághoz?

  A mobbing, azaz a pszichoterror olyan cselekedetek sorozata egy egyén vagy egy közösség részéről, amelyek egy vagy több egyén ellen irányulva azoknál mentális vagy fizikális kórtani jelenségekhez vezetnek.
 • Pszichológiai segítségnyújtás a Szinyei Merse Pál Gimnáziumban

  A veronai busztragédiában érintett budapesti gimnázium tanulói telefonon és személyesen is kérhetik pszichológus segítségét.
 • Félárbócra eresztették a nemzeti lobogót a gyásznapon

  Felvonták, majd félárbócra eresztették a nemzeti lobogót a veronai buszbaleset áldozataiért elrendelt nemzeti gyásznapon, hétfő reggel az Országház előtt.
 • Nemzeti gyásznapot tart ma Magyarország

  A kormány szombati döntésének megfelelően nemzeti gyásznapot tartanak ma a péntek éjjel Verona közelében történt buszbaleset áldozatainak emlékére; az Országház előtt reggel Magyarország lobogóját ünnepélyes keretek között, katonai tiszteletadással felvonják, majd félárbocra eresztik.
 • Korlátozták az autóforgalmat Budapesten - A legfrissebb hírek, adatok

  A vasárnapi mérési adatok eredményei alapján a szálló por 24 órára számított átlagos koncentrációja a fővárosi működő 10 mérőpontból mindenhol meghaladta a riasztási küszöbértéket, tehát vasárnap az egész városban változatlanul veszélyesen magas a fővárosi környezeti levegő szállópor-szennyezettsége.
 • Jön a mini menedzserszűrés a háziorvosnál?

  Hónapokon belül megállapodás születhet a háziorvosok hatáskörének bővítéséről Rétvári Bence parlamenti államtitkár szerint, azonban a Magyar Orvosi Kamara elnöke azt mondja: csak ötletelés szintjén egyeztettek. A tervek szerint az alapellátásban történne több olyan szűrés, amelyeket most a kórházakban végeznek.
 • Fekete szalag a BKV-járatokon

  Fekete szalaggal közlekednek hétfőn a budapesti közösségi közlekedés járművei az olaszországi autóbusz-tragédia áldozataira emlékezve - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.
 • Élesedik a szmogriadó hétfőn 6 órától Budapesten

  A magas szállópor-koncentráció miatt hétfő reggel 6 órától Budapest közigazgatási területén tilos azzal a gépjárművel közlekedni, amelynek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód 0; 1; 2; 3; 4, vagy amelyek forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot - közölte a Főpolgármesteri Hivatal vasárnap éjszaka.
 • A tragikus buszbaleset utáni történések

  A péntek éjszakai tragikus buszbaleset után vasárnap már hazatértek a súlyos sérültek, és felkészültek a tragédiát testi sérülések nélkül túlélők fogadására. A katasztrófa vasárnapi fejleményei.
 • Három súlyos sérültet kezelnek a Honvédkórházban - a nap hírei

  Már a Honvéd kórházban kezelik az olaszországi magyar buszbaleset három súlyos sérültjét, kettőnek súlyos égési sérülései vannak. Országszerte és a határon túl is rendezvényeket tartottak a magyar kultúra napján. Elhunyt Torgyán József, a Független Kisgazdapárt volt elnöke, korábbi földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter. A nap legfontosabb hírei január 22-én.
 • Így készül a BKK a szmogriadóra

  A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tartalékjárműveket biztosít a szmogriadó idején várhatóan megnövekedő utasforgalom zavartalan ellátására - közölte a társaság.
 • Így kezelik a Honvédkórházban a buszbaleset sérültjeit

  Megérkezett az olaszországi buszbaleset első két sérültje a Honvédkórházba – mondta Tamás Róbert orvosigazgató.
 • Az első fényképek a hazaszállított sérültekről

  Az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán tette közzé az alábbi képeket, amelyek az első két, Olaszországból hazaérkezett súlyos sérült fogadását mutatja a Liszt Ferenc repülőtéren.
 • Különleges pszichológuscsapat várja a buszbaleset túlélőit

  Nagy szakmai összefogással várják a hazai pszichológusok a veronai buszbaleset túlélőit, és különböző szinteken készül a fogadásukra és ellátásukra.
 • Már leszállt Ferihegyen a két súlyos sérültet szállító veronai gép

  Vasárnap kora este, öt óra körül szállt le a gép, amely Olaszországból hazaszállított négy sérültet, a veronai tragikus buszbaleset súlyos sérültjeit.
 • Több mint ötven kórházban van látogatási tilalom

  Az influenzajárvány miatt az országban több mint ötven egészségügyi és ápolási intézményben részleges vagy teljes látogatási tilalmat rendeltek el.
 • Pszichológusok segítenek a túlélőkön

  Hosszú pszichológiai utókezelést kapnak a péntek éjjeli veronai busztragédia túlélői a poszttraumás stressz kivédése érdekében - mondta Adányi László, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat katasztrófavédelmi programvezetője vasárnap, még Olaszországból nyilatkozva az M1 aktuális csatornának.
 • Járhatatlanná vált egy út

  Lezárták a Pilisszentlászlóról Visegrádra vezető út egy részét, mert a 11-es és 19-es kilométerszelvény között járhatatlanná vált az úttest - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vasárnap délután honlapján az Útinformra hivatkozva.
 • Meghalt Torgyán József

  Otthonában, szűk családja körében vasárnap reggel 85. életévében elhunyt Torgyán József, a Független Kisgazdapárt volt elnöke, korábbi földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter - közölte a család vasárnap az MTI-vel.
 • A Honvéd Kórház fogadja a buszbaleset sérültjeit

  A budapesti Honvéd Kórház fogadja a péntek éjjeli veronai buszbaleset négy súlyos sérültjét, akik még vasárnap visszaérkezhetnek Magyarországra - jelentette be Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.
 • A Nemzeti Nyomozó Iroda is vizsgálja a buszbalesetet

  Halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával indított nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) az olaszországi buszbaleset ügyében.
 • Vigyázzon, romlott a levegő minősége

  Az ország nagy részén tovább nőtt a légszennyezettség, a magas szálló por tartalom miatt vasárnap már tizenhét település levegőjét minősítette veszélyesnek az Országos Közegészségügyi Központ (OKK).
 • Buszbaleset: még napokig tarthat az áldozatok azonosítása

  Egyelőre nem tudták azonosítani a pénteki veronai buszbaleset 16 halottját és a két válságos állapotban lévő sérültet sem - mondta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
 • Így hozzák haza a buszbaleset sérültjeit

  Felkészült a pénteki olaszországi buszbaleset négy súlyos sérültjének hazaszállítására az Országos Mentőszolgálat, őket az orvosi és hatósági engedélyek után mentőrepülővel, illetve mentőautóval akár már vasárnap hazaszállíthatják - mondta el Győrfi Pál Veronából az M1 aktuális csatornán vasárnap reggel.
 • Szmogriadót rendeltek el Budapesten

  Elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten a főpolgármester; hétfő reggel 6 órától tilos olyan gépjárművel közlekedni a fővárosban, amelynek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód 0, 1, 2, 3, 4, vagy amelynek forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot.
 • Inkább javíttatjuk, mint óvjuk az okostelefonunkat

  A mobilkészülékeket érő sérülésekről készített felmérést a világ vezető kijelzővédő gyártó vállalata. A kutatásból kiderül, hogy a 35 év alatti okostelefon tulajdonosok 12 hónapon belül összetörik új készüléküket, a felhasználók közel fele pedig sérülten is tovább használja készülékét – olvasható a cég közleményében.
 • Lesz hely a kollégistáknak

  Idén a kormány kollégiumi, lakhatási és diákotthoni támogatásra várhatóan összesen 8,22 milliárd forintot biztosít - közölte Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára a jobbikos Farkas Gergely írásbeli kérdésére válaszolva. A kollégiumfejlesztéseknek köszönhetően Budapesten és környékén 26 százalékkal nőhet a férőhelyek száma.
 • Még nem tudni, mi okozta a buszbalesetet - a nap hírei

  Tizenhat halálos áldozata és huszonhat sérültje van az Olaszországban történt magyar buszbalesetnek. A kormány hétfőre nemzeti gyásznapot rendelt el. Többszázan helyeztek el mécseseket a buszbalesetben elhunyt diákok emlékére a Szinyei Merse Pál Gimnázium előtt. Világszerte tüntetéseket tartottak Donald Trump ellen az új amerikai elnök beiktatása után.
 • Vasárnap hazaengedhetik a könnyebb sérülteket

  Egyelőre meg nem erősített információk szerint várhatóan vasárnap hazautazhatnak a veronai busztragédia könnyebb sérültjei abból a szállodából, amelyben jelenleg vannak - közölte az M1 aktuális csatorna esti műsorában Major Eszter, a közmédia helyszíni tudósítója.
 • Gyűjtést indít a busztragédia után az Ökumenikus Segélyszervezet

  Országos gyűjtést indít a buszbaleset sérültjei és az áldozatok hozzátartozói javára az Ökumenikus Segélyszervezet.
 • Palkovics: minden segítséget megadnak az iskola tanulóinak

  Folyamatosan pszichológusok, pszichiáterek segítik a veronai buszbalesetben érintett Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulóit - nyilatkozta Palkovics László oktatási államtitkár újságíróknak szombat este az intézmény épülete előtt.
 • Már csak felnőtteket ápolnak kórházban a busztragédia után

  A péntek éjjeli Verona környéki buszbaleset könnyebb sérültjeit kiengedték a kórházakból, ők egy szállodában vannak, rajtuk kívül hat súlyos sérültet ápolnak két veronai kórházban - mondta el az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában Sárközy Júlia, az MTI tudósítója.
 • Ezt kérte Erdő Péter bíboros

  Erdő Péter bíboros arra kéri az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye papjait, hogy a vasárnapi szentmiséken emlékezzenek meg az áldozatokról.
 • Két férfi van életveszélyben a busztragédia után

  Két férfi van életveszélyes állapotban a veronai buszbaleset hat súlyos sérültje közül - tájékoztatta Győrfi Pál, a mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI-t szombat este.
 • A katasztrófavédelem pszichológusokat küldött a busztragédia túlélőihez

  Várhatóan az esti órákban érkezik meg a katasztrófavédelem pszichológusokból álló, négy tagú krízisintervenciós csoportja Veronába a hajnali buszbaleset sérültjeihez - tette közzé honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.
 • Rendőrszakértői csoport utazik a buszbaleset helyszínére

  Az olasz hatóságok kérésére három fős magyar rendőr szakértői csoport utazott Olaszországba, a veronai buszbaleset helyszínére, segítve az olasz rendőrség munkáját - olvasható a police.hu-n.
 • A minisztertől kérdezte a nagyapa: "Él az unokám?"

  Százával érkeznek az üzenetek a kormányhoz, hogy ki milyen módon szeretne segíteni - hangsúlyozta az emberi erőforrások minisztere szombaton késő délután az olaszországi Veronánál péntek éjjel balesetet szenvedett magyar busz áldozatainak iskolája előtt.
 • Államosítás előtt a menzák?

  Tavasszal már állami koordináló szerv alá gyűrnék be a 150 milliárdos közétkeztetési piacot - tudta meg a hvg.hu.
 • Pszichológus és meleg ruha - erre van szükségük a diákoknak

  Nagyon várják a péntek éjjeli veronai buszbaleset túlélői a pszichológusi segítséget - jelentette szombat délután a helyszínről a közmédia tudósítója.
 • Nemzeti gyásznapot rendelt el a kormány

  Orbán Viktor miniszterelnök kezdeményezésére hétfőre nemzeti gyásznapot rendelt el a kormány az olaszországi buszbalesetben elhunyt áldozatok emlékére.
 • Miskolc is fogadná a sérülteket

  Felajánlotta segítségét a veronai buszbaleset égési sérültjeinek ellátására a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemei Kórház gyermekegészségügyi központja - közölte az intézmény.
 • A honvédkórház felkészült a sérültek fogadására

  A honvédkórház felkészült a tömeges sérült-ellátásra - mondta el az M1-en Tamás Róbert, az MH egészségügyi központ orvos-igazgatója.
 • Ezt látta a magyar busz mögött haladó kamion sofőrje

  A magyar autóbusz mögött huzamosabb ideig haladó kamion sofőrje problémákat észlelt a magyar busszal és ezt igyekezett jelezni is a busz sofőrjének - derült ki az M1 birtokába került, az olasz televíziótól származó felvételből, amelyen a kamionsofőr nyilatkozik a tragédiáról.
 • Telefonon beszélt egymással az olasz és a magyar miniszterelnök

  Paolo Gentiloni olasz miniszterelnök telefonon fejezte ki részvétét Orbán Viktor kormányfőnek és egész Magyarországnak az éjszakai olaszországi buszbaleset miatt, melyben 16-an veszítették életüket - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.
 • Itt mindent megtudhat a buszkatasztrófáról

  Folyamatosan nyomon követjük a híreket az olaszországi buszbalesetről, eddigi cikkeinket itt olvashatja.
 • Biztosan magyar sofőr ült a busz volánjánál - mondja a szállító cég

  A Pizolit Kft.két gyakorlott főállású munkatársa vezette azt a járművet, amely tragikus balesetet szenvedett Olaszországban. A sajtóban korábban felröppent, hogy egy francia sofőr ült a volán mögött. Ezt azonban a cég határozottan cáfolta a Magyar Nemzetnek.
 • Áder János: az egész ország osztozik a gyászban

  Részvétet nyilvánított Áder János köztársasági elnök szombaton a péntek éjszakai olaszországi busztragédia áldozatai hozzátartozóinak, az államfő szerint az egész ország osztozik a gyászban.
 • Így emlékeztek diáktársaik a tragikus buszbaleset áldozataira - képek

  Gyertyagyújtással emlékeztek az olaszországi buszbalesetben elhunyt társaikra a budapesti Színyei Merse Gimnázium diákjai. A felvételeink ott készültek.
 • Volt tanulók, tanárok és egy család is volt a buszon

  A budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium harminchat diákja mellett volt tanulók, három tanár, valamint egyikük családja utazott azon a magyar buszon, amely balesetet szenvedett péntek éjjel Olaszországban, Verona közelében - mondta el az intézmény igazgatója szombaton az MTI-nek.
 • Magyar mentőautók is útnak indultak Veronába

  Az Országos Mentőszolgálat vezetője és orvosa mellett magyar mentőautók is útnak indultak Olaszországba - mondta Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője z M1-en.
 • Ingyenszállást ajánl fel hozzátartozóknak a Studio Italia

  A Studio Italia Olasz Nyelvi és Idegenforgalmi Központ az olaszországi buszbalesetet szenvedett diákok hozzátartozóinak ingyenes szállást tud felajánlani a baleset közelében - közölte a központ igazgatója.
 • Csak szakszerű segítséggel lehet feldolgozni a tragédiát - pszichológus

  Feltétlenül szakszerű segítségre van szüksége a tragédiát átélt diákoknak, a családoknak és közvetlen környezetüknek - mondta Földi Rita pszichológus az M1-en.
 • A tanár mentette a diákokat a lángoló buszból

  Az égő buszra is visszament, és súlyosan megsérült a magyar diákokkal utazó testnevelő tanár - derül ki a milánói magyar konzul elmondásából, amelyet a Repubblica.it idéz.
 • A busz kerekeivel lehetett gond

  A L'Arena szerint az olasz közlekedési rendőrség abból indul ki, hogy a busz kerekeinek meghibásodása okozta a budapesti gimnazisták tragédiáját Verona közelében. A lap szerint a nyomozók már több szemtanút kihallgattak akik között van egy kamionsofőr is, aki már a baleset helyszínétől 30 kilométerre látta, hogy valami gond van a busz kerekeivel - számolt be a 444.
 • Gyertyagyújtással emlékeznek a budapesti gimnazisták

  A Szinyei Merse Pál gimnázium tanulói ma délre szerveznek megemlékezést az iskola épülete elé Budapesten.
 • Olaszországba tartanak a magyar mentők is

  Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója és vezető főorvosa is az olaszországi buszbaleset helyszínére tart.
 • Milánói főkonzulátus: (+39 339) 621 9517

  Összeállt a lista, amelyen a jól lévő és a kórházban lévő gyerekek nevei szerepelnek. Aki hívja a milánói főkonzulátus ügyeleti számát, választ tud kapni, hogy a gyermeke a jól lévő vagy a kórházban ápoltak között van-e - tudatta Szijjártó Péter külügyminiszter.
 • Orbán Viktor: imáimmal a gyászolók mellett vagyok

  "Minden család, közösség, nemzet számára a fiatal életek, gyermekeink elvesztése a legnagyobb csapás" - írta Orbán Viktor az éjszakai olaszországi buszbaleset kapcsán.
 • Ezek a legfrissebb hírek a diákok balesetéről - Szijjártó

  Egy utast mesterséges kómában tartanak, ő életveszélyben van, 2 nagyon súlyos sérült van, 10 súlyos sérült, 13-an könnyen sérültek, ők kórházban vannak. 12-en rendben vannak, őket a rendőrség először az autópályarendőrség ingatlanjába szállította, majd egy Verona déli részén lévő szállodába szállítottak - számolt be a pillanatnyilag rendelkezésre álló információkról Szijjártó Péter külügyminiszter rendkívüli tájékoztatóján.
 • A Szinyei gimnázium diákjai utaztak a balesetet szenvedett buszon

  A budapesti Szinyei gimnázium sítáborának csoportja utazott azon a buszon, amely éjjel Verona mellett egy oszlopnak ütközött, és kigyulladt - tudta meg az Index.
 • Jön az új büntetőkódex

  Szakmai egyetértés alakult ki a parlamenti pártok között az új büntetőeljárási törvényről, így remélhetőleg nem lesz akadálya annak, hogy az Országgyűlés tavasszal elfogadja a kódexet - nyilatkozta Völner Pál igazságügyi államtitkár a Magyar Hírlapban.
 • Nem csak a járdákon lesz Jégpályák Éjszakája

  Szombaton második alkalommal rendezik meg a Magyar Hoki Napját a Városligeti Műjégpályán és szintén azon a napon tartják a Jégpályák Éjszakáját.
 • Ezt írta Orbán Trumpnak

  Orbán Viktor miniszterelnök levélben gratulált pénteken Donald Trumpnak, az Egyesült Államok új elnökének
 • Tarlós István: naiv gondolat, hogy teljesen csúszásmentes legyen a város

  A főváros illetékes cégei mindent megtesznek a síkosságmentesítés érdekében - közölte a főpolgármester. A fővárosi MSZP eközben azt követelte, hogy a Budapest vezetése tegyen eleget a város tisztasága érdekében.
 • Még több mint tízezer nyugdíjas nem kapta meg a kormány Erzsébet-utalványát

  Még 14 680 nyugdíjas nem kapta meg a karácsonyra járó tízezer forint értékű Erzsébet-utalványt, többnyire a rossz címzés miatt - derült Fónagy János államtitkár válaszából, amelyet a szocialista Lukács Zoltán írásbeli kérdésére adott.
 • Hétvégi műsorok az InfoRádióban - Arénák

  Hétvégén az InfoRádió műsorában hallható lesz többek között Gálffi László, Michelisz Norbert, Märcz Tamás és Magyar Zoltán is.
 • Jó hír a biciklistáknak

  Mintegy 8,4 milliárd forintból valósulnak meg uniós forrásból kerékpáros fejlesztések a következő években Budapesten - mondta a kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos a Városházán tartott tájékoztató.
 • Novák Katalin: évente 18 ezer fiatalt segítenek a mobilitási ösztöndíjak

  Évente csaknem 18 ezer magyar fiatal külföldi tanulását és tapasztalatszerzését segítik a különböző mobilitási ösztöndíjak - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára az Educatio oktatási szakkiállításon pénteken, Budapesten.
 • Középiskolába felvételizik a gyereke? Vannak jó hírek is...

  Szombaton kezdődnek meg az általános iskolai diákok középiskolai központi írásbeli vizsgái. A tesztek között nem hagyományos feladatokkal is találkozhatnak – mondta az InfoRádiónak Pongrácz László, az Oktatási Hivatal köznevelési programok főosztályának vezetője.
 • Égre-földre keresték, végül a Szentendrei-szigeten megtalálták

  Még három hét sem telt el az új évből, máris újabbal bővült hazánk madárfajlistája azzal, hogy a Szentendrei-szigeten egy szibériai szürkebegyet sikerült megfigyelni. A dolog pikantériája, hogy a madárról készült fotók egy olyan közösségi oldalon bukkantak fel, mely a kezdő madarászok fajhatározását hivatott segíteni - mondta el az InfoRádiónak Orbán Zoltán, a Magyar Madártani Egyesület szóvivője.
 • Megvan a harmadik „szuperkórház” terve is

  Az észak-pesti és a dél-pesti „szuperkórházak” kialakításának előkészülete után megegyezés lehet a napokban a harmadik, a dél-budai sürgősségi centrum tervéről is - értesült az InfoRádió. Úgy tudjuk, a Semmelweis Egyetemnek és a miniszteri biztosnak sikerült összehangolni a fejlesztési elképzeléseiket. Információnk szerint 2023-ra mindhárom centrum működhet. A terveket március végéig kell a kormányhoz eljuttatni.

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
 • Legfrissebb hírek
 • Közlekedési hírek
 • Időjárásjelentés
 • Orvosmeteorológia
 • Sporthírek
 • Gazdasági hírek