Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Belföld

 • Adjon télikabátot a vízmérő órára

  A nagy hidegben a vízmérők és a vízvezetékek fokozott veszélynek vannak kitéve. A Magyar Víziközmű Szövetség ezért a szerelvények letakarását, a vízmérőaknák szigetelését kéri a fogyasztóktól - mondta el az InfoRádióban a szervezet főtitkára.
 • Ne dobjuk ki az emeletről a fenyőfát!

  A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. egy hónapon keresztül szállítja el a kihelyezett karácsonyfákat - mondta az InfoRádióban a szervezet szóvivője. Dorogi Gabriella hozzátette, oda is visszamennek, ahonnan már korábban elvitték a fenyőfákat.
 • Óriási változás a rakparton

  Elkészült a Margit híd és Lánchíd közötti szakaszon a budai alsó rakpart mellvédjén elhelyezett közvilágítás.
 • Később is találkozhatunk majd Fagyival, a fagyott rókával

  Jobban van Fagyi, az a róka, akit egy hete szabadított ki az Állatmentő Liga a Népszigeti Hajójavító stégjénél a jég fogságából. Bár az állat farkának jelentős részét amputálni kell, minden jel szerint teljes életet élhet a lábadozás után. Az viszont nem valószínű, hogy visszamehet a természetbe, sokkal inkább egy vadasparkban fogja leélni az életét – mondta az InfoRádiónak Pataki Gábor, az Állatmentő Liga vezetője.
 • Van szánkózási lehetőség a zsúfolt Normafán túl is

  Nem csak a túlzsúfolt Normafánál lehet síelni vagy szánkózni Budapesten, országszerte pedig kiváltképp sok helyen van lehetőség erre. Ma is kinyitott egy újabb sípálya.
 • Felborult a tréler, levegőben lógott a terepjáró - fotók

  Árokba borult egy személygépkocsi által vontatott tréler a rajta szállított járművel, illetve egy víztartállyal a 4-es főút 51-es kilométerénél, Albertirsa közelében.
 • Segítsen-e az utcán haldoklónak az arra járó orvos?

  Több körülmény is befolyásolja azt, hogy egy orvos köteles-e segítséget nyújtani - mondta az InfoRádiónak a Magyar Orvosi Kamara Etikai Bizottságának alelnöke, aki hangsúlyozta, nem ismeri a konkrét ügyet.
 • Változtak a sebességhatárok a magyar közutakon

  Lassabban autózhatunk több fontos főúton és egy autópályán, utóbbin az állapota miatt.
 • Colleen Bell "letekerte a hangerőt"

  A Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét adta át Colleen Bell távozó budapesti amerikai nagykövetnek Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten.
 • Kevesebb fát lopnak, de azt autóval

  Évről évre csökken a falopások száma a Budapest környéki erdőkben, de így is 500 és 1000 köbméter között van az egy évben eltulajdonított faanyag mennyisége – közölte Lomniczi Gergely, a Pilisi Parkerdő szóvivője.
 • A Klebelsberg Központ csak segít, a tankerületi központok döntenek

  Stabilitásra és kiszámíthatóságra törekszik a közoktatásban az intézmény-fenntartói rendszer - mondta az InfoRádiónak a Klebelsberg Központ új vezetője. A döntéseket elsődleges körben a tankerületi központok fogják meghozni, a Klebelsberg Központ feladata az lesz, hogy ebben segítsen – mondta Solti Péter.
 • Fordulat a migránsokat bántalmazó operatőr ügyében

  Súlyosításért fellebbezett az ügyészség a 2015 szeptemberében Röszke külterületén a rendőrsorfalat áttörő migránsokat megrúgó operatőrnő ügyében - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.
 • Népi humor: faliórát ragasztották a pontatlan Széll Kálmán téri nagy órára

  Olvasónk ma reggel nyolc órakor a Széll Kálmán téren járt, és egyszerre két időzónában tartózkodott.
 • Mi fér öt és fél percbe?

  Egyre több beteget kell ellátniuk a háziorvosoknak, ami azt eredményezi, hogy a rendelőkben hosszabbak a sorok, megnő a várakozási idő, miközben átlagosan alig néhány perc alatt kell kezelni a pácienseket – tudta meg a Magyar Nemzet.
 • Életeket menthet a háromnapos gondolkodás

  Az elmúlt években folyamatosan csökkent az abortuszok száma Magyarországon, de még így is több, mint harmincezer ilyen beavatkozást végeznek évente. Az InfoRádió által megkérdezett nőgyógyász szerint a felvilágosításnak nagy szerepe van abban, hogy kevesebb a művi megszakítás.
 • Csapást mérnek az adóadminisztrációra? - lapszemle

  A Magyar Idők cikkéből kiderül: hamarosan hozzálát a kormányzat a 2018-as költségvetés elkészítéséhez, amit várhatóan új adótörvény is kísér majd. A Világgazdaság arról ír, hogy idén további 5-7 százalékkal emelkedhet a cukor fogyasztói ára.
 • Büntetést kell fizetni a 4-es metró körüli visszaélések miatt – a nap hírei

  Közös javaslatot dolgoznak ki a parlamenti ellenzék pártjai a vagyonnyilatkozati rendszer megváltoztatására. A Miniszterelnökség államtitkára szerint Magyarországnak várhatóan 76 milliárd forintos büntetést kell fizetnie a 4-es metró körüli visszaélések miatt. A nemzetgazdasági miniszter szerint további ázsiai befektetések célpontja lehet Magyarország.
 • Újabb kórházi osztályokon van látogatási tilalom

  Hétfőn újabb kórházi osztályokon rendeltek el látogatási tilalmat az influenzás megbetegedések miatt, több intézmény pedig jelezte, hogy kedden vezetnek be korlátozó intézkedést.
 • Füstölt egy 56-os villamos

  Pótlóbusz jár az 56-os villamos helyett a Széll Kálmán tér és a Döbrentei tér között járműhiba miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán hétfő délután. A privatbankar.hu munkatársa a helyszínen azt látta, hogy füstölni kezdett, majd kigyulladt egy szerelvény a Mikó utcai megállónál, a tüzet a vezető oltotta el.
 • Kerékbilincs miatt ütöttek a Józsefvárosban

  Közterület-felügyelőket bántalmaztak a hétvégén Józsefvárosban, az egyik elkövetőt még keresik a rendőrök - közölték hétfőn a police.hu-n.
 • Már dolgoznak az idegenrendészeti őrizet visszaállításán

  A múlt év adatai azt mutatják, hogy 2015-höz képest alacsonyabb, de permanens nyomás alatt állt a magyar-szerb határszakasz - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.
 • Így (nem) alakítanák át a politikusok vagyonvizsgálatát

  Az Országgyűlés ellenzéki frakciói mind szükségesnek tartják a politikusi vagyonnyilatkozat-tételi rend megváltoztatását, a Fidesz azonban úgy látja: a magyar rendszer az egyik legszigorúbb Európában, amelynek megváltoztatására az ellenzékiek nem tettek le jó javaslatot.
 • Magyar jégtörők harcolnak a szerb jéggel

  Magyar jégtörő hajókat vetnek be délen, a Duna közös szerb-horvát szakaszán. A jégtáblák ugyanis óriási károkat okoztak Szerbiában - mondta az InfoRádiónak Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője. hallották.
 • Ezért hatalmas a tömeg a 2-es metrón

  A december metróbaleset óta nem állt helyre a menetrend az M2-es vonalon, naponta hetvennel kevesebb járat közlekedik, ezért is van néha tumultus a peronokon.
 • Elhunyt Olofsson Placid bencés szerzetes

  Életének 101. évében vasárnap este elhunyt Olofsson Károly, szerzetesi nevén Olofsson Placid bencés szerzetes - közölte Hortobágyi T. Cirill, a Pannonhalmi Bencés Főapátság perjele.
 • Nem jött be az ellenzéki összefogás próbája Szentendrén

  Bár az MSZP beállt a civil jelölt mögé, a Jobbik pedig nem indított jelöltet, Szentendrén mégis a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a hétvégén az időközi önkormányzati választást.
 • Komplett ellátórendszert működtetnek a kiberbűnözők

  Komoly ellátási lánc alakult ki a kiberbűncselekmények segítésére, ezért is növekszik évről évre az esetek száma, és okoznak az elkövetők egyre nagyobb fejtörést a hatóságoknak - mondta az InfoRádiónak Krasznai Csaba kiberbiztonsági szakértő.
 • Heten haltak meg a közutakon a hétvégén

  Hét balesetben heten haltak meg a hétvégén az ország közútjain - közölte a rendőrség hétfő reggel.
 • Ezek okozzák kórházi fertőzéseket - lapszemle

  Külföldről érkezett baktériumklónok miatt szaporodnak a multirezisztens, vagyis a legtöbb antibiotikumnak ellenálló baktériumok okozta kórházi fertőzések - írja a Magyar Nemzet. Egyre többen táncolnának viszsza Botka László miniszterelnökjelöltségétől az MSZP-ben - értesült a Magyar Idők.
 • Mínusz 20 fok is lesz majd, de Ön kezdje pozitív gondolatokkal a hetet

  A következő napokban komolyabb havazás nem várható, de ismét lehűlésre kell készülni. Még nappal is 0 Celsius-fok alatt lesz a hőmérséklet, amely a leghidegebb helyeken mínusz 20 fok körül alakul - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.
 • A Fidesz-KDNP jelöltje nyerte meg az időközi választást Szentendrén

  A haláleset miatt vasárnapra kiírt időközi önkormányzati választást Négyessy Katalin, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte meg Szentendrén - tudta meg az MTI a helyi választási iroda vezetőjétől, Jolsvai Arisztidnétől.
 • A nagyberuházások éve jön a magyar kultúrában - a nap hírei

  Összefogást szorgalmazott a világban sok helyen üldözött keresztényekért Erdő Péter bíboros, prímás. Több száz milliós bírság kifizetését vállalta a Moody’s.
 • Sokkal melegebb és rövidebb telek jöhetnek Magyarországon

  A század közepére átlagosan mintegy 2 Celsius-fokkal melegebbek lehetnek a telek Magyarországon - mondta Lakatos Mónika, az Országos Meteorológiai Szolgálat éghajlati szakértője az M1 aktuális csatornán vasárnap.
 • Újabb tábornoki szemle Magyarország déli határánál

  A személyügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes tájékozódott a déli határon.
 • Ismét mínusz 15 fok alá megyünk - Itt a riasztás

  Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére hétfő éjfélig.
 • Emberek a jeges folyóban Hatvannál - fotó

  Schirilla György (j) és Volecz Imre a Zagyva folyóban a Heves jeges életmód-találkozón Hatvanban 2017. január 15-én.
 • Így képzik a börtönőröket

  Megkezdődött csaknem félszáz börtönőr képzése, akik mintegy féléves tanulás után állnak majd munkába a hamarosan megépülő új börtönökben. A Büntetés-Végrehajtás Országos Parancsnoksága tavaly kezdte el a munkaerő toborzását, eddig több mint 4000-en pályáztak - mondta el az InfoRádiónak Orosz Zoltán, a Büntetés-Végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője.
 • „Majd lesz egy szép, kerek családunk” - de ki segít, ha nem így alakul?

  Az emberek többnyire idilli családban képzelik el az életüket: `anya, apa, gyerekek, kiskutya, kismacska és egy szép ház`. Sajnos azonban sokak sorsa nem így alakul - figyelmeztet az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány kuratóriumi elnöke. Nagy Anna hozzátette: az egyszülős élet nehézségeinek megoldásában nyújthat segítséget az idén nyíló, az egyszülős családokat támogató budapesti központ.
 • A Jobbik cáfolja a híresztelést

  A Jobbik országos választmánya szombaton nyilatkozatban rögzítette, hogy a párt nem köt szövetséget a Fidesszel, illetve az MSZP-vel és a többi baloldali, liberális párttal sem a 2018-as parlamenti választáson - közölte Jakab Péter, az ellenzéki párt szóvivője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.
 • Trianonnal elvesztettünk egy magyar különlegességet

  Ahol a régióban vörösbor készült a 19. században, ott a Szent Lőrinc egyike volt az első három szőlőfajtának -- mondta az InfoRádió bormagazinjában Geönczeöl Attila. A felvidéki borász arról is beszélt, hogy a trianoni békeszerződés után a mai Magyarországon valamiért nem telepítették újra a Szent Lőrincet, pedig a bora máig kedvelt.
 • Döbbenetes dolgok a Balaton közepén - A drón mindent felvett

  A befagyott Balaton közepén lecsapnak a kacsák.
 • Újabb fordulat az agyhártyagyulladás-oltások ügyében

  A jövő hétre megoldódik a fertőző agyhártyagyulladás megelőzésére kifejlesztett meningococcus B vakcina átmeneti hiányával kapcsolatos ellátási nehézség - közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet.
 • A legtöbb helyen már normalizálódott a helyzet a havazás után - a nap hírei

  A legtöbb helyen már normalizálódott a helyzet a havazás után. A schengeni rendszer fenntartása mellett érvelt egy német lapnak adott interjúban a külgazdasági és külügyminiszter. Az agyhártyagyulladás elleni védőoltás ellátási problémáinak megoldását ígéri a jövő hétre az illetékes hatóság.
 • Balesetek, hó és hideg - a szombat képekben

  Behavazott utak, kamionbalesetek, küzdelem a hóval és szánkózás. A pénteki nagy havazás után így telt a szombat Magyarországon.
 • Maradtak az LMP társelnökei

  Újraválasztotta az LMP kongresszusa a párt két jelenlegi társelnökét szombaton, így továbbra is Szél Bernadett és Hadházy Ákos töltik be a posztot - tájékoztatta az MTI-t a szavazást követően a párt szóvivője.
 • 1200 fogyasztónál nincs áram Szabolcs megyében

  Szünetel az áramszolgáltatás három Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen, Tiszaszentmártonon, Eperjeskén és Zsurkon - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője szombaton az MTI-vel.
 • 40 centiméteres a hó a Kékestetőn

  Országszerte jelentős mennyiségű hó hullott szombat reggelig, Kékestetőn már 40 centiméteres a hó vastagsága. Jelenleg az ország keleti felében többfelé havazik.
 • Havasak az utak, marad a lassú közlekedés

  A Magyar Közút információs szolgálata szerint a havazásban érintett területeken, illetve a Dunántúl déli részén havasak, letaposott havasak, hókásásak, illetve latyakosak a főutak, a teherjárművek forgalmát több főúton is korlátozták.
 • Van újra áram Zalában

  Szombat hajnalra helyreállt az áramszolgáltatás azon a több mint félszáz zalai településen, ahol a hó súlya alatt elszakadt vezetékek péntek este áramkimaradást okoztak, illetve megszűnt a forgalomkorlátozás a magyar-horvát határszakaszon - közölte a rendőrség honlapján szombaton a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.
 • Bevágódott a szombati riasztás: tapadó hó

  Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére szombat éjfélig:
 • Kemény vitákat vár Brüsszellel Orbán Viktor - a nap hírei

  Alaptörvény-ellenesnek mondta ki a közigazgatási felsőbíróságok egyes rendelkezéseit az Alkotmánybíróság. A rendőrség és a katasztrófavédelem is országos törzset hozott létre a havas utakon történt balesetek után.
 • Rossz hírek a téli Balatonról

  Több szombatra tervezett jeges program elmarad a Balatonon a pénteken lehullott nagy mennyiségű eső és hó miatt, azonban a kijelölt jégpályákat továbbra is üzemeltetni kívánják a jéghelyzettől függően, és Siófokon is megtartják a vasárnapra szervezett Jégvirágos Déli Party elnevezésű rendezvényt.
 • Így próbálja túlélni Magyarország a pénteki havazást, és jön a folytatás!

  Országszerte több baleset is történt az ónos eső miatt csúszóssá vált, illetve a havas útszakaszokon pénteken. Az előrejelzés szerint több helyen várható 10 centiméternél több, helyenként akár 30 centiméternél nagyobb hó. A fővárosban szombatra hómunkásokat toboroznak, a hó eltakarításában a közútkezelőt több helyen fogvatartottak is segítik.
 • Sokkoló képek a hóban összetört autókról

  Az egész napos havazás adott munkát bőven a katasztrófavédelemnek is. Most a somogyi tűzoltók mentési tevékenysége közben készült felvételeket mutatjuk meg.
 • Tarolt a hó: számos zalai és vasi településen szünetel az áramszolgáltatás

  Összesen 56 zalai és Vas megyei településen, csaknem 10 ezer háztartásban szünetel az áramszolgáltatás a tapadó hó súlya alatt leszakadt vezetékek miatt - közölte péntek este az E.ON Hungária Zrt. szóvivője.
 • Ilyet még nem láthatott Budapest

  A 17. FINA Világbajnokság Magyarország történetének legnagyobb sporteseményeként vonul majd be a történelemkönyvekbe. Olyan sportélményekben lehet része a hazai közönségnek, amelyben korábban még nem lehetett. Több versenyszám és több klasszis is debütál majd Budapesten.
 • Hétvégi műsorok az InfoRádióban - Arénák

  Hétvégén az InfoRádió műsorában hallható lesz többek között Märcz Tamás a férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitánya, Cserháti Péter az új budapesti kórházfejlesztés előkészítéséért felelős miniszteri biztos, illetve Kassai Tamás, a Péterfy Sándor utcai Kórház - Rendelő Intézet és Baleseti Központ osztályvezető főorvosa és Molitorisz Dániel ortopéd traumatológus szakorvos.
 • Két autóbusz is árokba csúszott a 76-os úton

  Két autóbusz is az árokba csúszott a 76-os főúton, Ozmánbük közelében - tájékoztatott a katasztrófavédelem.
 • Nem vész el a ki nem vett tavalyi szabadság

  Önmagában az a tény, hogy a szabadság kiadása nem történt meg, jogszabálysértő ugyan, de ez nem jelenti azt, hogy a munkavállaló elveszítené a szabadságát, hanem azt, hogy ezt egyszerűen később, a következő évben fogja kivenni - mondta az InfoRádiónak a Réti, Antall és Társai PWC Legal szakértő ügyvédje.
 • Áll az ország, egymást érik a balesetek

  Az Útinform legfrissebb jelentése szerint a havazás miatt kritikus a helyzet az ország útjain, a közútkezelő összesen tizenhárom olyan balesetről tud, amely akadályozza a forgalmat. A katasztrófavédelem öt helyszínen dolgozik közúti balesetnél.
 • A rendkívüli magyarországi helyzet miatt lépett a rendőrség

  A rendkívüli időjárási helyzet miatt országos törzset működtet a rendőrség - közölte az ORFK Kommunikációs Szolgálata.
 • Méteres hó is van már a Bakonyban

  Ideálisak a terepviszonyok a síeléshez, már öt hazai sípályán alkalmas minőségű és mennyiségű a hó a téli sportolásra, és javul a helyzet a környező országokban is – mondta az InfoRádiónak a síelők.hu főszerkesztője. Wesselényi Andrea hozzátette: hétvégén várható újabb havazás, ezért érdemes felkeresni valamelyik magyarországi sípályát.
 • Terrorizmus miatt körözött nőket fogtak el Röszkénél

  Két Európa-szerte körözött külföldi nőt fogott el a rendőrség Röszkénél - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t.
 • Súlyos balesetsorozat a sűrű hóesésben

  Megszaporodtak a balesetek az erős havazásban, az Útinform azt javasolja, hogy aki teheti, halassza szombatra az utazását.
 • Alkotmányellenes a különbíróságokról szóló törvény

  Alkotmányellenesek a közigazgatási perrendtartásról szóló törvény közigazgatási felsőbíróságra vonatkozó rendelkezései - mondta ki az Alkotmánybíróság (Ab) pénteki nyilvános határozathirdetésén, összhangban Áder János köztársasági elnök indítványával.
 • Prőhle: A magyar irodalom az egyik legjobb imázsépítő

  A magyar irodalom, a műfordítások fontos szerepet játszhatnak Magyarország nemzetközi megítélésére, az országimázsra – mondta Prőhle Gergely, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója az InfoRádióban.
 • Nincs szabály arra, hogy hány fok legyen egy kórteremben

  A nagy hideg miatt a kórházak fűtési költségei is megemelkednek. Molnár Attila, az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesületének volt elnöke a Magyar Időknek azt mondta: bár nincs előírás arra, hány foknak kell lennie egy kórteremben, hiszen eltérőek az adottságok, a 20 Celsius-fok, ahogyan a lakásokban, elvárható hőmérséklet.
 • Rétvári: már kellett érkeznie a megemelt nyugdíjaknak

  Már meg kellett érkeznie minden nyugdíjas bankszámlájára az 1,6 százalékkal megemelt nyugdíjnak - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.
 • Újabb utakat zárhat le a katasztrófavédelem

  Az ország egyes régióban változó halmazállapotú csapadék, jellemzően hó, havas eső, vagy ónos eső hullik, ezért téliessé váltak az útviszonyok - figyelmeztet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.
 • Mindenhol esik valami

  Az ország északi, északkeleti területein havazik, a középső országrészben ónos eső esik, Békéscsaba környékén pedig jeges eső a jellemző - hívta fel az autósok figyelmét az Útinform péntek reggel.
 • Orbán: "Átláthatóságot akarunk"

  Orbán Viktor miniszterelnök szerint meg kell teremteni annak lehetőségét, hogy a magyarok minden közéleti szereplőről tudhassák, kicsoda ő, és honnan kapja a pénzét.
 • Félreállítják a kamionokat az M2-esen

  A Magyar Közút Nonprofit Zrt. forgalomkorlátozást vezetett be a 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművekre az M2-es autóút Rádi csomópontjától az autóútra és a 2-es számú főút Pest, illetve Nógrád megyei szakaszára.
 • Halálos baleset a 4-es főúton

  Összeütközött egy tehergépkocsi és egy kisbusz péntek reggel a 4-es főúton Püspökladány és Karcag között, a balesetben egy férfi meghalt - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a redőrség internetes oldalán.
 • Szalagkorlátnak ütközött egy teherautó az M3-as autópályán

  Szalagkorlátnak ütközött egy teherautó péntek reggel az M3-as autópálya Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szakaszán, Oszlár térségében, a gépkocsi vezetője megsérült - közölte Szabó Csilla a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.
 • Most érdemes tankolni

  Csökkentette bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.
 • Ónos veszély - Ezeken a területeken inkább ne induljon el!

  A Magyar Közút Nonprofit Zrt. legfrissebb információi alapján Paks, Kecskemét, Cegléd és Monor területéről ónos esőt jelentettek. A síkosságmentesítés ilyen időjárás esetén kevésbé hatásos, mivel az olvasztó keverék – a preventív jelleggel kijuttatott anyag is - csak akkor érvényesül, ha megszűnik a csapadék. Ezért a közútkezelő kéri a közlekedők együttműködését: ónos eső esetén lehetőleg ne induljanak útnak.
 • Nem tiltják be a gázkonvektorokat - lapszemle

  A Magyar Idők azt írja, hogy a tavaly eltűnt zuglói szocialista önkormányzati képviselő cége százmillió forintot jóval meghaladó tartozást hagyott hátra. A Világgazdaság szerint néhány éven belül könnyen és biztonságosan lehet majd elgurulni Budapestről a Balatonhoz.
 • Vigyázzon! Jégpáncéllá válhatnak az utak

  Az ónos eső miatt az ország középső sávjában több megye járásaira már a másodfokú riasztásokat is kiadta az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek hajnalban. Az érintett területeken a következő órákban a tartós ónos eső miatt jégpáncél alakulhat ki az utakon. A rendőrség és a katasztrófavédelem fokozott figyelmet kér az útnak indulóktól.
 • Késnek a vonatok a Budapest-Vác vonalon

  A Budapest-Vác vasútvonalon a havazás miatt 20-30 perces késésekre kell számítani, az ország többi vasútvonalán azonban zavartalan a vasúti közlekedés - közölte a Mávinform péntek reggel az MTI-vel.
 • Továbbra is kiemelt nemzetbiztonsági ügynek tartja a határvédelmet a kormányfő - a nap hírei

  Magyarország megfelelő energiakészlettel rendelkezik - erősítette meg a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Három megyében másodfokú a figyelmeztetés az ónos eső miatt.
 • Riasztás péntekre az ónos eső miatt

  Pénteken az éjjeli órákban kiterjedt csapadékzóna érkezik, amely az ország nagy részén jelentős csapadékot okoz. A délnyugat-északkelet tengely széles sávjában többfelé 15-20 mm körüli mennyiség várható.
 • Polgár Judit: a sikereket nem befolyásolja, fiúnak vagy lánynak születünk

  Minden idők legsikeresebb női sakkozója, Polgár Judit az ENSZ női esélyegyenlőségi nagyköveteként folytatja pályafutását. A klasszis a világszervezet főtitkárának felkérését elfogadva január elsejével lemondott a férfi válogatottban betöltött szövetségi kapitányi tisztségéről. Az InfoRádiónak nyilatkozva először a szakvezetőként eltöltött másfél évéről beszélt.
 • Megvan az ország legdrágább vasútvonala - hetilapszemle

  A Heti Válasznak nyilatkozott Jaroslaw Kaczynski, a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság elnöke, aki szerint a Visegrádi négyek vezetésével európai ellenközpont jöhet létre Brüsszellel szemben. A Figyelő pedig arról írt, hogy lassan egy évtizednél is tovább tart a főváros és Esztergom közötti vasútvonal felújítása, amely kilométerenként 2,3 milliárd forintba kerül. Ez eléri az eddigi legdrágább magyar vasútfejlesztés, a Szajol-Püspökladány vonal költségeit – közölte a hetilap.
 • Újabb börtönbaki - Rabruha helyett miért izompólóban pózolnak az elítéltek?

  Fogalmuk sincs a szombathelyi börtönben, hogyan tudnak a rabok közösségi oldalakon csetelni.
 • Lázár János: a kormány senki sem akar eltakarítani

  A kormány döntött az idegenrendészeti őrizet visszaállításáról - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János beszélt arról is a Kormányinfón, hogy Magyarország megfelelő energiakészlettel rendelkezik, ki tudja elégíteni az igényeket akár a legszélsőségesebb időjárási körülmények esetén is.
 • Átadták a Semmelweis Egyetem új épületét

  Lezárult a Korányi projekt 2011-ben kezdett első, európai uniós fázisa a Semmelweis Egyetemen.
 • Havazás, ónos eső, szél - rémisztő péntek jön

  Csapadékos péntek lesz, nagy mennyiségű csapadék várható, havazás és ónos eső várható, és a szél is megerősödik.
 • A kormány köszönetet mond a postásoknak az Erzsébet-utalványok kézbesítéséért

  A kormány köszönetet mond a Magyar Posta dolgozóinak a decemberi rendkívüli munkavégzésükért, amelynek köszönhetően a nyugdíjasok az év végéig megkapták az Erzsébet-utalványokat - nyilatkozta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára
 • Vészjósló tendencia: az orvosok harmada már nyugdíjas korú

  Pest megyében ugyan leterheltek a háziorvosok, de vannak elegen, az apró falvas régiókban viszont magas a betöltetlen praxisok aránya - áll a KSH 2015-ös egészségügyi statisztikai összesítőjében. Az adatokból az is kiderült, hogy az orvosoknál is probléma az elöregedés: a 60 éven felüli orvosok aránya 30 százalék, de például csak Baranya megyében ez az arány 80 százalék felett van.
 • Magyar állami kitüntetést kap a távozó amerikai nagykövet

  Egy hét múlva, január 20-án elutazik Magyarországról Colleen Bell, miután lejár a nagyköveti megbízása. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter még az utazás előtt magas állami kitüntetést ad át az Amerikai Egyesült Államok távozó nagykövetének - értesült az Origo.

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
 • Legfrissebb hírek
 • Közlekedési hírek
 • Időjárásjelentés
 • Orvosmeteorológia
 • Sporthírek
 • Gazdasági hírek