Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Életveszélyes a Szabadság híd - képgaléria!

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Szabadság híd felújításra vár. Rozsdásodik, itt-ott már hiányzik róla néhány szegecs és dísz. Az azonban valóban életveszélyessé teszi, hogy a világításának elektromos dobozai derékmagasságban szinte kivétel nélkül ki vannak nyitva.

A Szabadság hidat a metróépítéssel egy időben, jövőre újítják fel. Az 1896-ban átadott, még Ferenc József nevét viselő hidat 1945. január 16-án robbantották fel. Gyorsan újjáépítették: 1946. augusztus 20-án már át is adták, immár Szabadság híd néven.

Az építmény sok helyen rozsdásodik, a korlátok díszei is hiányosak, de még a néhány éve elkészült, az útburkolatot a villamos pályától elválasztó bütykök jó része is hiányzik.

Az egyik tornyon rejtélyes lakatok vannak. Hogy mennyire funkció nélkül, azt az is mutatja, hogy még az egyik lakaton is egy másik lóg. Lakat persze van a korláton is. A rozsdából ítélve több telet élt már meg ott, minden funkcionális cél nélkül. Valószínűleg a pécsi lakatokhoz hasonlóan ez is egyfajta szerelmi jelkép lehet...

A közvilágítás lámpái közül több is ki van törve, az egyiknek még a "belei" is kilátszanak. Az egyik díszlámpán is tenyérnyi lyuk éktelenkedik.

Ezeket a felújításkor nyilván kijavítják majd. A híd világításának dobozai azonban jó esetben nem várhatnának addig. Az elektromos dobozok majd mindegyike nyitva van, mindössze egyméteres magasságban, így bárki számára könnyen hozzáférhető helyen.

A turisták által is kedvelt híd így életveszélyes.