Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Több milliós károkat okozott a szilveszteri földrengés

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Megrengett a föld Magyarország középső részén vasárnap délután háromnegyed három körül. A földmozgás központja Gyömrőnél volt, erősségét pedig a Richter-skálán 4,1-re mérte a Szeizmológiai Obszervatórium.

Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője, valamint a Magyar Tudományos Akadémia Szeizmológiai Obszervatóriuma közölte, hogy 14.39-kor földrengés volt a Pest megyei Gyömrő körzetében. A magnitudó 4,1 volt a Richter-skálán.

Boross Norbert, a Budapesti Elektromos Művek szóvivője elmondta: Gyömrő körzetében és Rákospalotán ezer háztartásban 20-30 perces áramkimaradás volt, de már helyreállították a szolgáltatást.

Budapesten és környékén kívül Szolnok és Heves megyében is érzékelték a földrengést.

Isaszegen arról számoltak be az emberek, hogy a földmozgás "megrázta a házat", a mobiltelefon-hálózat térereje percekre megszűnt, a háztartási gépek leálltak és áramkimaradás is volt.

A főváros XVI. kerületének kertvárosi részében az emberek "morgó robajt" hallottak és kirohantak az épületekből. A morajlásszerű hangot Mogyoródon is észlelték.

A megrémült emberek több helyen kifutottak az utcára - mondták el az InfoRádió szerkesztőségébe betelefonáló hallgatók. Olvassa el itt hallgatóink és olvasóink élménybeszámolóit.

Több településen megrepedtek a falak, egy kémény leomlott, egy tetőszerkezet pedig elmozdult a helyéről. Erről itt olvashat részleteket.