Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Hihetetlen: rakparti repülősínekre terelik a pesti 2-es villamost!

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A pesti alsó rakpartra terelik úgynevezett repülősíneken a 2-es villamost a nyár elejétől - tudta meg az InfoRádió. A járat a tervek szerint 22 hónapig közlekedik majd a jelenlegi autóútra helyezett ideiglenes vágányokon, amíg a 4-es metró Vámház téri megállójának építése befejeződik.

Ideiglenes vágányokon, úgynevezett repülősíneken közlekedik nyártól a 2-es villamos a pesti alsó rakparton - erősítették meg az InfoRádió értesülését a Főpolgármesteri Hivatal közlekedési ügyosztályán.

A mintegy 500 méteres elterelésre azért van szükség, mert a 4-es metró Fővám téri állomásának építése miatt 22 hónapig le lesz zárva a villamos jelenlegi aluljárója, ilyen hosszú időre pedig nem akarták megszakítani a járat közlekedését.

A 2-es villamos a Közraktáraknál fordul le az alsó rakpart felé, és a Szabadság hídon túl, a Havas utcánál tér vissza jelenlegi pályájára. A gépjárműforgalmat várhatóan kitiltják erre az időszakra a rakpartról.

További változások

Mint arról az InfoRádió beszámolt, a tervek szerint már februárban megkezdődnek a metróépítéssel kapcsolatos közműkiváltási munkák a Kálvin téren.

A nyáron várhatóan a Deák tér helyett már csak a Lónyay utcáig jár a 49-es villamos, augusztus 21-től pedig 11 hónapra teljesen lezárják a Szabadság hidat az ütemterv szerint.

Csakhogy az elmúlt évben már számos akadály hátráltatta a metróépítést, mintegy 4 hónapos csúszást okozva, így elképzelhető, hogy jelenleg tervezett időpontok is változnak.