Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Nettó 9 millió forinttal távozik Aba Botond a BKV-tól

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Közös megegyezéssel távozik a BKV-tól Aba Botond. Az InfoRádió értesülése szerint a korábbi vezérigazgató az erről szóló megállapodást péntek délelőtt írta alá. Aba Botond nettó 9 millió forintot kap.

Regőczi Miklós, a BKV kommunikációs igazgatója az InfoRádiónak elmondta, hogy különböző járandóságai után nettó 9 millió forintot fizettek ki Aba Botondnak az elmúlt 26 év munkaviszonya alapján, a volt vezérigazgató viszont lemondott 24 millió forint körüli végkielégítéséről.

Regőczi Miklós hozzátette, hogy a BKV felügyelőbizottsága megvizsgálta az Aba Botondnak december közepén megítélt 4 millió forintos prémiumelőleg ügyét, és úgy határozott: azt javasolja a prémiumról májusban véglegesen döntő fővárosi közgyűlés gazdasági bizottságának, hogy hagyja azt jóvá.

Januárban váltották le

Aba Botondot január elsejével váltotta le Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes. Antal Attila, a közösségi közlekedési cég új vezérigazgatója először nem zárta ki, hogy elődje a BKV-nél folytatja a munkáját.

A volt és a jelenlegi vezérigazgató több mint egy hónapig tárgyalt és készítette elő az átadás-átvételt, de a munkafeltételekben vagy a távozás feltételeiben nem tudott megegyezésre jutni egészen máig.

Aba Botond 1980-tól folyamatos munkaviszonyban áll a BKV-val, éves prémiumát viszont menedzserszerződés szabályozta.

Nemrég kiderült, hogy decemberben úgy szavazott meg neki 4,5 millió forint prémiumelőleget a BKV igazgatótanácsa, hogy még nem újították meg a menedzserszerződését.

A döntést a cég felügyelőbizottsága megvizsgálta, határozatot ugyanakkor nem hozott az ügyben.