Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Puskás Ferenc neve 35 millióba kerül

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Még alig adták át, máris bontani kell a 2-es metró felújított állomásainak falán a feliratokat, a Stadionok állomás nevét ugyanis mindenhol ki kell cserélni Puskás Ferenc Stadion állomásnévre. A névcsere 35 millió forintba kerül.

A Stadionok metróállomás névcseréje 35 millió forintjába kerül a BKV Zrt-nek - mondta az InfoRádiónak a társaság közönségkapcsolati irodavezetője.

Az összeg azért ilye magas, mert a 2-es metró felújítása során Stadionok név került mindenhová, ezeket pedig le kell cserélni, emellett az arrafelé közlekedő villamosok, trolik és buszok jelzéseit is módosítani kell - tette hozzá Kieswetter Walter.

A módosítást a BKV városszerte kihelyezett térképein és utastájékoztatóin is végre kell hajtani - közölte a BKV munkatársa.

A döntést a főváros hozta, a közlekedési cég pedig teljesíti - fűzte hozzá.

Pár éve jóval olcsóbb volt

Néhány éve a Népstadion állomásnév lecserélése 10-12 millió forint volt, ez a mai árakkal számolva 19 év 21 millió forint között van - mondta Kieswetter Walter.

A megállókban, a térképeken és a járműveken található statikus utastájékoztatásra évente körülbelül 60 millió forintot tesz ki. A Stadionok megállóhely nevének cseréjére a BKV-nak kell kigazdálkodnia a pénzt - közölte a BKV közönségkapcsolati irodavezetője.