Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Tankoljon a BKV-nál, vagy legalább vegyen bögrét!

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
BKV-benzinkutak, hatósági jogkörrel ellátott jegyellenőrök, BKV-szuvenírek gyártása és értékesítése - a többi között ezek azok a csodafegyverek, amelyektől a közlekedési cég talpra állását várja az új menedzsment.

Elkészült a BKV középtávú stratégiája és intézkedési terve, amelyet hétfői ülésén a fővárosi kabinet is elfogadott.

A terv szerint 2007 az átalakulás éve lesz, 2008-2009-ben stabilizálják a céget, amely 2010-től új fejlődési pályára áll.

A koncepció egyik fő eleme a költségcsökkentés mellett az új bevételi források felkutatása.

A tervezet szerint tovább szigorítják a jegyellenőrzést és növelik a pótdíjakat, és újból megfontolják az ellenőrök hatósági jogkörrel való ellátását.

A terv az elmúlt években már többször is vitát kavart.

Érdekes elem, hogy külső forgalmat is kiszolgáló töltőállomásokat alakítanának ki, azaz BKV-benzinkút hálózat létesülne.

A legfurcsább része a bevétel-növelési elképzelésnek a BKV-ajándéktárgyak gyártása és értékesítése, amely tág asszociációkra ad alkalmat.

Az új működési modell szerint 2008-ban már nullszaldós lehet a BKV gazdálkodása, szemben az idénre várt mintegy 17 milliárd forintos veszteséggel.

A koncepció nem tér ki arra, hogy a költségcsökkentés keretein belül milyen létszámcsökkenésre lehet számítani, ám abból, hogy az adminisztratív költségeket 20-25 százalékkal faragnák le, arra lehet következtetni, hogy jelentős mértékű elbocsátás várható.