Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Sok sétálóutcát és díszkivilágítást ígér egy fővárosfejlesztési program

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kétszázmilliárd forintból újítanák fel a belvárost az Európa Belvárosa Budapest program keretében. A beruházás a VI., a VII. és a VIII. kerület közös terve, amelynek megvalósítását még idén elkezdenének - mondta az InfoRádiónak Juharos Róbert, a Fővárosi Közmunkák Tanácsa Alapítvány igazgatója.

Az Európa Belvárosa-programot, amelynek célja a Körúton belüli területek megújítása, rehabilitációja, a Fővárosi Közmunkák Tanácsa Alapítvány kezdeményezésére három kerületi önkormányzat indítja el - mondta az InfoRádiónak a szervezet igazgatója.

Juharos Róbert hozzátette: bár a fővárosi önkormányzat elfogadta a Budapest szíve-programot, az érintett kerületek vezetői szerint azonban Budapest "szíve" ennél lényegesen nagyobb, tehát a Nagykörúton belüli területek is a belvároshoz tartoznak. van szükség. Nagyszabású tervek

A VI., a VIII. és a VIII. kerületi önkormányzatok és a szakmai munkát végző alapítvány olyan tervet készített, amelyben szerepel egy összefüggő sétálóutca-hálózat kiépítése, amely a Kálvin tértől a VII. kerületi zsidónegyeden és a pesti Broadway-n át a leendő kormányzati negyedig húzódik - részletezte az elképzeléseket Juharos Róbert.

A sétálóutca-rendszer kiépítés mellett közterület-megújítási, valamint gazdaságfejlesztési programokat dolgoznak ki, amihez támogatókat leginkább a kulturális és a gazdasági területről keresnek - fűzte hozzá a Fővárosi Közmunkák Tanácsa Alapítvány igazgatója.

A tervek között egyebek mellett szerepel még új szállodák építése és a meglévő épületek méltó megőrzése, valamint a díszkivilágítás megújítása.

Vannak érdeklődők

Juharos Róbert elmondta: a felújítás teljes költsége körülbelül 200 milliárd forint, a terv megvalósításának érdekében azonban uniós forrásokra is pályáznak a szervezetek.

A Fővárosi Közmunkák Tanácsa Alapítvány igazgatója úgy véli: ha helyesen használják fel az uniós pályázaton nyert pénzeket, kül- és belföldi befektetők is megnyerhetőek a program számára .