Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Bajnai: Lesz uniós pénz a négyes metróra

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Népszerűek a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által koordinált vállalkozói pályázatok - mondta Bajnai Gordon az InfoRádió Aréna című műsorában. Két hónap alatt 1500 pályamunka érkezett be, és már 230 esetben oda is ítélték az igényelt összeget - tette hozzá. A fejlesztéspolitikai kormánybiztos kiemelte, lesz uniós forrás a budapesti négyes metró megépítésének finanszírozására.

Népszerűek a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által koordinált vállalkozói pályázatok - közölte Bajnai Gordon az InfoRádió Aréna című műsorában.

A fejlesztéspolitikai kormánybiztos kiemelte, hogy két hónap alatt 1500 pályázat érkezett be. Tavaly összesen 130 vállalkozás kapott ötmillió forintnál kevesebb fejlesztési támogatást, ebben az évben pedig már 230 nyertesnél tartanak - tette hozzá.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetője szerint nem szabad keverni a vállalkozásfejlesztést a szociális támogatással. Üzletet kell kínálni a vállalkozásoknak, ugyanis akkor éri meg közpénzt magáncélra fordítani, ha ebből valamit visszakap a közösség - közölte Bajnai Gordon.

A pályázatra jelentkező vállalkozásoknak azt szabják feltételként, hogy az infláció feletti ütemben növekedjenek, és emeljék a bevételüket az elkövetkező három évben - hangsúlyozta a fejlesztéspolitikai kormánybiztos.

Lesz uniós pénz a négyes metróra

Bajnai Gordon kiemelte: lesz uniós forrás a budapesti négyes metró megépítésének finanszírozására.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetője kifejtette: a kormány és főváros közötti szerződés meghatározza, hogy a kabinet a költségek 79 százalékát állja, egyúttal tartalmazza a maximum kifizethető összeget.

Közös érdek, hogy a metróépítés finanszírozását megpróbálják átvinni az uniós forrásokba, így részben mentesítve a büdzsét a költségek alól - mondta Bajnai Gordon. Hozzátette: a kormány akkor is vállalja kötelezettségeit, ha az unió nem járulna hozzá a 4-es metró építési költségeihez.