Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Elmaradt a káosz: megijedtek a pesti autósok? - képgaléria

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Hétfő délben alig volt autó a pesti alsó rakpart lezárása miatt kialakított terelőúton - jelentette az InfoRádió tudósítója a helyszínről. Bár korábban szakemberek a belvárosi közlekedés összeomlására figyelmeztettek, a jelek szerint a káosz elmaradt.

Hétfőn lezárták a pesti alsó rakpartot a Közraktár utca és a Havas utca között a 4-es metró Fővám téri állomásának építése miatt.

A hír bejelentésekor még Demszky Gábor főpolgármester is azzal fenyegetett, hogy a metróállomás építése komoly forgalmi torlódásokkal, kellemetlenségekkel, bosszúságokkal jár majd együtt.

Nincs kizárva, hogy így lesz, ám az InfoRádió helyszíni tudósítója szerint a káosz a jelek szerint az első nap elmaradt: a kijelölt terelőúton hétfő délben senki sem volt.

Átlagos nap

"Olyan a helyzet, mint egy autómentes napon, teljesen szabadon lehet közlekedni" - fogalmazott az InfoRádió tudósítója, aki szerint ez csak a Belgrád rakpart egy szakaszára nem érvényes, ahol állnak az autók, de ott sem nagyobb a dugó, mint egy átlagos napon.

Ugyanez a helyzet a Rákóczi és az Üllői úton, valamint a Baross utcán is. Egy taxis szerint reggel jóval nagyobb volt a torlódás a környéken, de hatalmas káoszról ő sem tudott beszámolni.

Kérdés, hogy mi történhetett: vagy megijedtek az autósok, vagy nem ismerik a terelőutat és egyszerűen elkerülték a belvárost.