Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Jöhet a Puskás Ferenc utca

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A jövőben a fővárosi önkormányzat által 1990 óta díszpolgárrá nyilvánított személyekre valószínűleg nem vonatkozik a jelenlegi 25 éves időbeli korlát, ameddig nem lehet róluk közterületet elnevezni.

Nyáry Krisztián, a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója elmondta: akár már májusban módosíthatja az erről szóló rendeletet a Fővárosi Közgyűlés.

Az önkormányzat városképvédelmi bizottsága a XIX. kerület kezdeményezésére, korábban úgy foglalt állást, hogy Nobel-díjasok és olimpiai bajnokok esetében el lehetne térni a jelenlegi 25 éves időbeli korláttól. A kerület Puskás Ferenc olimpiai bajnok labdarúgóról szeretne elnevezni egy kisebb utcát.

A kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint a kabinet ülésén Steiner Pál frakcióvezető jelezte, hogy a szocialisták többsége Puskás Ferenc érdekében módosítana a jelenlegi 25 éves tilalmi korláton.

Nyáry Krisztián hangsúlyozta: a kabinet rossznak tartaná azt a megoldási javaslatot, hogy egyedi kivételként, Puskás Ferencre szabva módosítsák a jelenlegi rendeletet.

A kabinet nem támogatta azt sem, hogy a bizottság javaslatának megfelelően a Nobel-díjasokra és az olimpiai bajnokokra terjesszék ki az időbeli korlát feloldását.

A testület állásfoglalása szerint például csapatsportok esetében komoly vitákat gerjeszthetne, ha az egyik sportolóról elneveznének utcát Budapesten, másokról viszont nem.