Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Totális káosz és reménytelenség köszönt Budapestre

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Hétfőn lezárták a pesti alsó rakpartot a Közraktár utca és a Havas utca között a 4-es metró Fővám téri állomásának építése miatt. Zdroba Gyula, a Fővinform ügyeletese az InfoRádiónak elmondta: lassú haladásra lehet számítani. Vasárnap Demszky Gábor is úgy fogalmazott, a metróállomás építése komoly forgalmi torlódásokkal, kellemetlenségekkel, bosszúságokkal fog együtt járni.

Hétfőn lezárták a pesti alsó rakpartot a Szabadság hídnál a Közraktár utca és a Havas utca között a 4-es metró Fővám téri állomásának építése miatt.

A Fővinform ügyeletese az InfoRádiónak elmondta, hogy a Petőfi híd felől érkezők a Közraktár utca-Csarnok tér-Pipa utca-Vámház körút-Belgrád rakpart útvonalon, az Erzsébet híd irányából pedig a Belgrád rakpart-Vámház körút-Sóház utca-Közraktár utca útvonalon lehet közlekedni.

Zdroba Gyula kiemelte: lassú haladásra és torlódásokra lehet számítani, és idő kell, amíg az autósok megszokják az új forgalmi rendet.

Merre menjünk?

Észak felől a Hungária körút vagy a Dózsa György út felé, a Lánchíd környékéről a József Attila utca felé, dél felől pedig a Könyves Kálmán körút, a Vágóhíd utca, a Haller utca, illetve a Ferenc körút felé lehet kerülni - hangsúlyozta a Fővinform ügyeletese.

Zdroba Gyula kifejtette, hogy a torlódások elkerülése érdekében a 15-ös és a City-buszok módosított útvonalon járnak, valamint új trolibuszjárat közlekedik 89-es jelzéssel az Orczy tér és a Kálvin tér között a Baross utcán. A 83-as trolibuszok helyett autóbuszok járnak az eredeti útvonalon, a Fővám tér érintésével - tette hozzá.

Demszky: komoly forgalmi torlódásokkal, bosszúságokkal fog járni az építkezés

Demszky Gábor vasárnap a pesti alsó rakpart elkerülését javasolta az autósoknak. A Fővám téri metróállomás építése komoly forgalmi torlódásokkal, kellemetlenségekkel, bosszúságokkal fog együtt járni a következő hónapokban - közölte a főpolgármester.

A felső rakpart június 21-ig járható még, de azt követően szeptember 2-áig azt is lezárják - tette hozzá. A főpolgármester hangsúlyozta, hogy június 21-étől a 2-es villamos helyett két évig villamospótló buszok járnak, míg a Szabadság hidat augusztus 21-től zárják le.