Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Feketemunkásokat alkalmaztak a 4-es metró építésén

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Több alvállalkozó illegálisan foglalkoztatott munkásokat a 4-es metró Kálvin téri állomásának építkezésén - derült ki a napokban lefolytatott munkaügyi ellenőrzésen. Rétvári Bence fővárosi kereszténydemokrata képviselő az InfoRádióban elmondta: frakciója arra kéri a város vezetését, hogy bontassák fel a szerződéseket a lebukott vállalkozásokkal.

A fővárosi KDNP frakció szóvivője szerint bejelentés nélküli feketemunkásokat alkalmaztak a 4-es metró Kálvin téri építésénél.

Rétvári Bence az InfoRádióban idézte az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőségtől kapott levelet, amelyben az áll: egy június 6-ai helyszíni ellenőrzésen négy munkáltató szabálytalanul, munkaszerződés és bejelentés nélkül foglalkoztatott embereket.

A levelet író Gerőfi László igazgató utalt a jogszabályra, amely szerint ilyen esetekben a munkáltatóval szemben indítanak eljárást.

Rétvári Bence ugyanakkor megjegyezte: az ügyben megkereste a 4-es metró igazgatóságát, ám ott azt a tájékoztatást kapta, hogy nem indult eljárás.

A kereszténydemokrata politikus elfogadhatatlannak nevezte, hogy egy 500 milliárd forintos fővárosi beruházásnál nem jelentik be a munkavállalókat.

Rétvári Bence szerint a fővárosnak azonnali hatállyal utasítani kell a metróigazgatóságot, hogy bontson fel minden olyan szerződést, amit feketemunkásokat alkalmazókkal kötöttek, és ki kell zárnia őket a fővárosi beruházásokból.

Hanganyag: Tenczer Gábor