Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

\"Valaki sokat akar keresni a BKV busztenderen\"

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Drágán vásárol használt buszokat a BKV, mert a járművek egy közvetítő cégen keresztül érkeznek - mondta az InfoRádiónak Vitézy Dávid, a közlekedési társaság felügyelő bizottságának a tagja. Regőczi Miklós, a BKV vezérigazgató-helyettese szerint viszont a használtbusz-tenderre egy érvényes ajánlat érkezett be, jelenleg azt vizsgálják. Hozzátette, hogy Antal Attila vezérigazgató fia sosem állt a közvetítő Alfa Busz Kft alkalmazásában.

A Genfben leselejtezett, 6-7 éves Volvo autóbuszokra az ezt kínáló cég bevallása szerint 47,9 millió forintos árajánlat érkezett, miközben ez a jármű újonnan 70 millió forintjába kerül a BKV-nak - mondta el az InfoRádiónak Vitézy Dávid.

A közlekedési társaság felügyelő bizottságának tagja ebből azt a következtetést vonta le, hogy valaki busásan keresni szeretne ezen az üzleten. Hozzátette: a BKV úgy írta ki a tendert, hogy azon városok nem pályázhattak - vagyis eleve kódolva volt, hogy az üzletet csak közvetítő révén lehet megkötni.

Vitézy Dávid szerint ráadásul a tendert úgy írták ki, hogy az Genfre volt "szabva". Emlékeztetett arra, hogy ezek a buszok már járnak Budapesten, és olyan gyakran hibásodnak meg, hogy már módosítani kellett a szerződést.

Regőczi Miklós, a BKV vezérigazgató-helyettese az InfoRádiónak azt mondta: négy cég vásárolta meg a tenderkiírást, de csak egy nyújtott be ajánlatot - ezt most az illetékes bizottság értékeli, és február 20-áig dönt.

A kérdésre, nem drágák-e ezek a buszok, azt válaszolta: minden viszonylagos - ezért várnak el garanciákat.

Lapinformációk szerint a közvetítő cégnél, az Alfa Busznál dolgozik a BKV vezérigazgatójának, Antal Attilának a fia. Ezzel az értesüléssel kapcsolatban Regőczi Miklós kijelentette: "Antal Zsolt soha nem állt az Alfa Busz Kft. alkalmazásában, aki ilyet terjeszt, azt kénytelenek leszünk beperelni rágalmazásért."

Hanganyag: Tenczer Gábor