Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Képriport: botrányos kiköltöztetés Kőbánya-Kispesten

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kivonult a rendőrség a Kőbánya-Kispest metróállomás egyik boltjához, amelyet kidobóemberek kezdtek el kipakolni. Szabó Gábor, a bolt tulajdonosa felháborítónak tartja, hogy a BKV az üzlet bérleti jogáról szóló vita befejezése előtt ilyen lépést tett.

1991 óta van üzletem Kőbánya-Kispesten, ahol bontást és átépítést rendeltek el, és ahová üzletközpontot akarnak építeni - mondta az InfoRádiónak a metróvégállomáson levő érintett üzlet tulajdonosa.

A BKV vitatja az üzletem tulajdonjogát, és úgy gondolta, megoldja a problémát azzal, hogy idehív őrző-védő embereket. Õk benyomultak a boltomba és elkezdték kirámolni azt, holott a jogi vitánk a BKV-val még nem ért véget - tette hozzá Szabó Gábor.

Az üzlettulajdonos közölte: kihívta a rendőröket annak érdekében, hogy ne fajuljanak el a dolgok.

Itt a beruházó és a BKV diktál, én pedig nézem, ahogy az egzisztenciámat lerombolják - jelentette ki felháborodva Szabó Gábor, aki szerint önbíráskodás, amit a közlekedési társaság tett.

Az InfoRádió megkereste az ügyben a BKV-t is. Regőczi Miklós, a társaság vezérigazgató-helyettese elmondta: a Kőbányán lévő üzlethelyiségek bérlőivel nincs jogvitája a társaságnak, és a kiköltöztetést a törvények szerint végzik.

Korábban a kőbánya-kispesti metróvégállomáson, illetve annak felüljáróján üzemelő üzleteket tűz- és balesetveszélyesnek nyilvánította Kispest önkormányzata, ennek elhárítására a boltok tulajdonosainak 90 napot kaptak.

Néhány nappal később a kispesti polgármester felfüggesztette a negyven üzlet bezáratását, mert a működési engedélyt indokló tűzvédelmi szakvélemény egy igazságügyi szakértő szerint nem volt megalapozott.

Hanganyag: Tenczer Gábor