Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Kiszélesítik az M0-ást, de addig még nagyobb dugók lesznek

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Három éven belül kiszélesíti és autópályává fejleszti az M0-ás út déli szakaszát a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Ehhez két új híd épül is a Duna Csepel-szigetet körülfogó szakaszán - mondta az InfoRádiónak Béni Gyöngyi, a társaság szóvivője.

A körgyűrű M1-es és M5-ös autópályák közötti szakaszának háromsávos autópályává bővítése várhatóan 2011-re készül el. A beruházás mintegy 100 milliárd forintba kerül, amelynek jó részét európai uniós forrásból finanszírozna az állam - mondta Béni Gyöngyi.

Igaz, az unió várhatóan csak az év végén dönt a pályázatról, addig azonban az állam megelőlegezi a szükséges forrásokat.

Az építkezések még idén elkezdődnek, az M1-es és az M6-os autópályák közötti szakasz 2010-re készül el.

Az M1-es és az 51-es főút közötti 23 kilométeres útszakasz - amely Magyarország legforgalmasabb útja - bővítése várhatóan csak 2011-re épül meg, ehhez a beruházáshoz ugyanis még nem sikerült minden területet megszerezni. Az 51-es úttól az M5-ös autópályáig hiányzó 6 kilométeres útszakasz is 2011-re épül meg.

Emellett a Duna két ágán, Hárosnál és Ráckevénél épül egy-egy híd, a meglévő mellé. Mindez azt jelenti, hogy a jelenleg is nagy forgalom az építkezés miatt tovább nő az elkövetkezendő években.

Hanganyag: Tenczer Gábor