Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

G. Fodor: \"Gyurcsány az őszödi beszéd óta túléli önmagát\"

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Századvég kutatási igazgatója szerint az MSZP-n múlnak a következő hónapok történései, a Fidesz ugyanis önmagában nem fogja tudni kimozdítani Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt a helyéről. G. Fodor Gábor az InfoRádiónak elmondta, ha nem lesz politikai következmény, akkor túl sok változás nem történik a dolgok felszínén.

A magas részvétel megfelelt a Századvég várakozásainak, és egy új helyzetet eredményez, hogy nagyon magas az igenek aránya a népszavazáson - mondta G. Fodor Gábor.

A kutatási igazgató szerint az a kérdés, hogy a közjogi következmények mellett lesznek-e politikai következménye is a referendumnak.

Gyurcsány Ferenc az őszödi beszéd óta túléli önmagát, keresi azokat a pontokat, ahol fenntarthatja a cselekvőképességét - vélekedett G. Fodor Gábor.

A Századvég kutatási igazgatója kiemelte: a kérdés az, hogy az MSZP képes-e végiggondolni ezt a helyzetet, és esetleg a racionalitás egy másik irányba viszi őket, vagy Gyurcsány Ferencnek ismét sikerül összezárnia maga mögött párttársait, és folytatni politikáját.

Az MSZP önérdeke az egyetlen letéteményese a politikai következménynek - hangsúlyozta.

G. Fodor Gábor szerint a Fidesz számára nincs alkotmányos eszköz arra, hogy ebből a patthelyzetből maga mozdítsa ki az események menetét.

Ha nem lesz politikai következmény, akkor túl sok változás nem történik a dolgok felszínén - mondta a Századvég kutatási igazgatója.