Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Lendvai megmagyarázza Gyurcsány kijelentését

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A kabinet nem tervezi az adók és járulékok emelését a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlése miatt kieső bevételek pótlására - mondta az MSZP frakcióvezetője az InfoRádió Aréna című műsorában. Lendvai Ildikó kiemelte: álláspontja szerint a Fidesz javaslata a bevételek pótlására nem megfelelő, hiszen a játékadót eddig is befizették az érintettek.

A kormány nem tervezi az adók és járulékok emelését a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlése miatt kieső bevételek pótlására - mondta az MSZP frakcióvezetője az InfoRádió Aréna című műsorában.

Lendvai Ildikó kiemelte: Gyurcsány Ferenc kijelentése, miszerint a kormánynak nincs szándéka kompenzálni, erre vonatkozott. Az MSZP-s politikus hangsúlyozta: a kabinet célja a közterhek csökkentése.

A szocialista politikus szólt arról is, hogy álláspontja szerint a Fidesz javaslata a bevételek pótlására nem megfelelő, hiszen a játékadót eddig is befizették az érintettek, és az eddig is szerepelt a költségvetésben, így az nem jelent plusz forrást.

Lendvai Ildikó a népszavazásról azt mondta: biztosan voltak olyanok szavazók, akik a kabinet távozását is szerették volna elérni, de már a voksolás előtti közvélemény-kutatások azt mutatták, hogy a többség nem várt kormányzati változást a referendumtól.

A magas részvételt azzal magyarázta az MSZP frakcióvezetője, hogy a Fidesz hat népszavazási kezdeményezéséből végül azokról szavazhattak, amelyek széles rétegeket tudtak mozgósítani.

Hanganyag: Ignáth Márk