Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

ORFK: Törvényes és szakszerű volt a rendőri fellépés

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Törvényes és szakszerű volt a rendőri intézkedés a szombati, Erzsébet téri demonstráción - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság. A rendőrség honlapján megjelent tájékoztatás szerint a tiltás ellenére szervezett tüntetést akkor kezdték feloszlatni, amikor az elvesztette békés jellegét, könnygázt pedig csak a rendőrök elleni támadás elhárítása érdekében és csak jogsértéseket megvalósítókkal szemben alkalmaztak.

A Független Rendészeti Panasztestülethez korábban több panasz is érkezett a szombati, Erzsébet téri tüntetésen alkalmazott rendőrségi intézkedések ellen. Kaltenbach Jenő, a testület elnöke elmondta: a panaszosok elsősorban a hatóság - szerintük - indokolatlanul durva fellépését kifogásolták.

A Magyar Gárdát feloszlató bírósági döntés ellen szervezett megmozduláson 17-en sérültek meg könnyebben, és a rendőrség 216 embert állított elő, köztük a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökét.

Vona Gábor hétfői tájékoztatóján jogszerűtlennek nevezte az intézkedéseket. Szólt arról is, hogy a hétvégén újabb tüntetést tartanak, amelyet bejelentettek, és azt tudomásul vette a rendőrség.

A tüntetésen történtek miatt összesen négy esetben indult büntetőeljárás hivatalos személy elleni erőszak gyanújával, közülük egy embert ma jogerősen fél év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Pesti Központi Kerületi Bíróság.