Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Ellenállnak a VI. kerületi vendéglők

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A kedden hatályba lépett \"csendrendelet\" ellenére nem zárnak be este 22 óra után a VI. kerületi vendéglők és szórakozóhelyek - közölte az üzemeltetőket tömörítő Vendéglátóipari és Kereskedelmi Üzletek Érdekvédelmi Egyesülete.

A közlemény szerint azért nem zárnak be, mert a civilek és az önkormányzat között létrejött megállapodás szerint szeptember 1. és szeptember 10. között nem hajtják végre a rendeletet, az üzletek az eddig megszokott módon és ideig tartanak nyitva ebben az időszakban is.

Az önkormányzat honlapján is közzétett megállapodás szerint "a testület szeptember 10-i üléséig terjedő időszakban megoldást talál arra, hogy a rendelet végrehajtása milyen módon halasztható az egyeztetett változat elfogadásáig".

Mint tájékoztattak az egyezetésen részt vevő érdekvédő szervezetek szeptember 15-ig tehetnek javaslatot a rendelet módosítását illetően, mely alapján újabb egyeztetések kezdődnek.

A megállapodás harmadik pontja szerint a kerület képviselő testülete a rendeletbe beilleszthető javaslatokat várhatóan októberi ülésén tárgyalja majd.

A terézvárosi szabály értelmében este 10 és reggel 6 óra között nem tarthatnak nyitva a kerületi szórakozóhelyek. Az üzletek a lakók legalább kétharmadának hozzájárulásával akár reggel 6 óráig is nyitva tarthatnak, de szeszes italt - az előzőleg megalkotott szeszrendelet értelmében - nem forgalmazhatnak ez idő alatt. A vendéglők és a szórakozóhelyek pedig - a hozzájárulás megszerzése után - legfeljebb éjjel 1 óráig lehetnek nyitva.