Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Kövér: Amit lehet, azt a szocialisták elmaszatolják

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fidesz semmilyen változást nem vár a titkosszolgálatok irányításában attól, hogy Ficsor Ádámot Juhász Gábor váltja a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokért felelős tárca nélküli miniszteri poszton. Kövér László az InfoRádiónak elmondta, az MSZP pártpolitikai célokra használja a titkosszolgálatokat.

Nem várható változás attól, hogy Ficsor Ádám helyett Juhász Gábor lett a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokért felelős tárca nélküli miniszter - mondta az InfoRádiónak Kövér László.

A Fidesz országos választmányának elnöke szerint egyrészt túl rövid az idő ahhoz, hogy a mély válságon úrrá tudjon lenni, másrészt Juhász Gábor sem szakmailag, sem morálisan nem különbözik elődjeitől. A hátralévő hónapok azzal fognak eltelni, hogy amit lehet, azt elmaszatolnak - tette hozzá az egykori titkosszolgálati miniszter.

Kövér László kiemelte: a sorozatgyilkosságok kapcsán kiderült, hogy az NBH nem volt a feladata magaslatán, és Juhász Gábor önkritikusan megállapíthatta volna, hogy súlyos hibák történtek, neki pedig az a feladata, hogy ezeknek a gyökereit megpróbálja felszámolni. Ehelyett mellébeszélés zajlott a bizottsági ülésen, a miniszterjelöltnek még arra sem volt késztetése, hogy másokra kenje a felelősséget, és megpróbáljon ebből politikai tőkét kovácsolni - fejtette ki.

A Fidesz választmányi elnöke elvállalná a titkosszolgálati miniszteri pozíciót, ha majd a miniszterelnök erre felkéri. Kövér László szólt arról is, el lehet gondolkodni azon, hogy nagyobb nyilvánosságot kapjon a nemzetbiztonsági szolgálatok munkája.

Hanganyag: Nagy Tamás