Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Még nem tudni, idén télen hányan kerülnek az utcára

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A tavalyival megegyező keretösszeget biztosít a Szociális és Munkaügyi Minisztérium a hajléktalanok ellátására. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke szerint egyelőre nehezen felmérhető, hogy a tél folyamán hányan kerülnek majd utcára.

Ezúttal is 630 millió forintot bocsát rendelkezésre a szociális tárca a hajléktalanok ellátására. Ezt Korózs Lajos államtitkár jelentette be a Hajléktalanügyi Tanács ülése után. A szocialista politikus az InfoRádióban a régiók általános felkészültségéről is elégedetten beszélt.

Az államtitkár elmondta, hogy a 4000 adagos étkezési kapacitást szükség esetén meg tudják duplázni. Korózs Lajos arról is beszámolt, hogy országszerte megkezdődött a hajléktalanok beoltása az új influenza ellen.

A szocialista politikus megjegyezte, hogy néhány helyen vannak problémák, több város polgármestere például azt állítja, hogy ott nincsenek hajléktalanok, holott pontosan tudható ennek az ellenkezője.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke, Vecsei Miklós szerint a 630 milliós keretösszeg elegendő lehet, de kérdés, hogy ebben a nehéz szociális helyzetben ezen a télen hányan kerülnek majd utcára.

Vecsei Miklós emlékeztetett arra, hogy a jövő évi költségvetési tervezetben szereplő keretszámok 10 százalékkal kisebbek az ideieknél. Arról is beszélt, hogy az önkormányzati és a civil ellátók az elmúlt öt évben reálértéken 40 százalékos veszteséget könyvelhettek el.