Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Szakszervezet: a kontrollcsoport szerint is sok a műszaki hibás busz

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A BKV vezetése által megbízott \"szuper kontrollcsoport\" is igazolta szerda reggel, hogy nem álhibák vannak a buszoknál és nincs indokolatlan szolgálatfelvétel-megtagadás - mondta Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője

Több esetben a buszgarázsban dolgozók forgalomba küldtek volna olyan buszt, amely műszaki hibás volt, de a kontrollcsoport visszaküldte a járművet a garázsba - közölte Nemes Gábor hozzátéve: ezzel bebizonyosodott az is, hogy nincsenek indokolatlan szolgálatfelvétel-megtagadások és rongálások sem.

Kifejtette, volt olyan garázs, ahol elfogyott az ablakmosó folyadék a járművekben, és több olyan buszt is forgalomba akartak küldeni, amelyben nem működött az utastérfűtés, de a kontrollcsoport szakemberei visszatartották ezeket a járműveket.

A BKV a "szuper-kontrollcsoport" működésének tapasztalatairól csak délutánra ígért tájékoztatást. A cég kedden közölte, hogy "szuper-kontrollcsoportot" hoznak létre a közlekedési káosz mihamarabbi és minél hatékonyabb felszámolására.

Feladata az autóbuszok műszaki állapotának vizsgálata a forgalomba álláskor és a garázsba visszaállás idején. Ettől az intézkedéstől az indokolatlan szolgálatfelvétel-megtagadások és az esetleges rongálások csökkenését várják a BKV vezetői.