Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

LMP: a politizálás a XXI. század Magyarországáról szóljon!

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az elmúlt két hónapban több ezer ember megszerette a politizálást abban az országban, ahol a politika 100-150 éve szitokszó - mondta a Lehet Más a Politika (LMP) fővárosi Erzsébet téren tartott kampányzáróján Schiffer András. A párt listavezetője hozzátette, nem engedik, hogy ezektől az emberektől elvegyék azt az élményt, hogy \"Igen, lehet más!\".

Schiffer András úgy fogalmazott, hogy a magyar politika az elmúlt húsz évben a XX. század diktatúrái körül felszakadt sebekről, a különböző diktatórikus rendszerekhez való viszonyról szólt. Az LMP viszont azt szeretné, hogy a politikai viták a XXI. század Magyarországáról szóljanak.

Szavai szerint a politikai vitáknak arról kell szólniuk, mit gondolunk az elnyomásról, a kizsákmányolásról, hogy jó-e, ha a piac és a verseny mindenhatósága, a tudományos és technológiai tudás felette áll az életminőségnek.

Kijelentette: olyan pártot akar a parlamentben látni, amelyik elkötelezett annak érdekében, hogy a politikai közösség megvédi azokat, akik elnyomást vagy kizsákmányolást szenvednek el. Emellett pedig az LMP nem engedi, hogy pillanatnyi pártpolitikai vagy gazdasági nyomások hatására feléljék azt a környezetet, amelyet az utódaiknak kell átadni.

A kampányzárón felszólalt Philippe Lamberts, az Európai Zöld Párt szóvivője is, aki arról beszélt, hogy évtizedeken keresztül azt lehetett hallani, hogy a zöldpolitika a gazdag nyugat-európai államok privilégiuma. Az LMP sikere viszont azt bizonyítja, hogy a zöldpolitika felkerült a magyar politikai térképre.

A szóvivő úgy fogalmazott, hogy "nagyon könnyű undorral elfordulni Magyarországon a politikától", és könnyű lenne erre az elfordulásra alapozni a kampányt, de az LMP ehelyett megoldásokat kínál.