Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Részvételi arány 17.30 órakor: 41,89 százalék

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A választásra jogosultak 41,89 százaléka, 1 039.921 ember járult az urnákhoz az országgyűlési képviselő-választások második fordulójában 17.30 óráig az Országos Választási Iroda (OVI) adatai szerint. Az országos részvételi arány két héttel ezelőtt, a választások első fordulójában ugyanebben az időpontban 59,28 százalék volt.Az 1998-as parlamenti választás második fordulójában 50,20 százalék, a 2002-es választáson 67,87 százalék szavazott 17.30 óráig. A négy évvel ezelőtti parlamenti választás második fordulójában a választásra jogosultak 57,63 százaléka voksolt 17.30 óráig.

A legtöbben megint Budapesten szavaztak, összesen a választópolgárok 43.69%-a jelent meg. A képzeletbeli dobogó második helyén Csongrád megye áll, itt a választásra jogosultak 43.15%-a voksolt, Heves megyében pedig a választópolgárok 42.09%-a adta le szavazatát. A legkevesebb választó Baranyában szavazott, de a választás a jelenlegi adatok szerint itt is érvényes lesz.

Hosszabb sorok eddig nem alakultak ki azokban a szavazóhelyiségekben sem, ahol az igazolással szavazóknak kellett megjelenni.

Reggel 7 és 9 óra között a harmadik kerületi szavazóhelyiségben 10 perces sor alakult ki, ennél többet sehol sem kellett várni. 17 órakor szintén a harmadik kerületben 2 perces sor állt, máshol folyamatos a szavazás.
Rendkívüli események nem történtek azokon túl, amelyekről már korábban beszámoltunk, emlékeztetőül: Tiszalökön a szavazókör falán választási plakátokat találtak, amelyeket a nyitásig eltávolította a választási bizottság, Mezőkovácsházán pedig valaki egy feliratot írt a szavazófülke asztalára, ezt is eltávolították.