Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Sólyom László a lehető legkorábbi időpontra kitűzi az Országgyűlés alakuló ülésének időpontját

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Sólyom László köztársasági elnök a lehető legkorábbi időpontra kitűzi az Országgyűlés alakuló ülésének időpontját. Az az ország érdeke, hogy minél hamarabb megalakuljon az új kormány - hangsúlyozta az államfő az Országos Választási Központban.

A választás eredménye egyértelmű, a győztes párt, a Fidesz-KDNP példátlanul erős felhatalmazást szerzett a következő négy évre - hangsúlyozta Sólyom László.

Most az a feladat, hogy a munka minél hamarább megkezdődhessen, ezért haladéktalanul meg fogja keresni a parlamentbe jutott pártokat, hogy megkezdjék a tárgyalásokat az Országgyűlés alakuló ülésének előkészítéséről - jelentette ki az államfő.

Jelezte, a szándéka az, hogy az Országgyűlés alakuló ülés időpontját a lehető legkorábbi időpontra tűzze ki. Ez azonban függ attól - tetet hozzá -, lesznek-e jogorvoslatok, és így mikorra lesz meg a jogerős eredmény.

Az országnak az az érdeke - jelentette ki Sólyom László -, hogy minél hamarább megalakuljon az új kormány, ezért a tárgyalásokat már a jövő héten meg fogja kezdeni.

Az államfő köszönetet mondott a választás lebonyolításában részt vevőknek és a magyar állampolgároknak, akik "éltek alkotmányos jogukkal és kinyilvánították akaratukat". A köztársasági elnök arra kért mindenkit, hogy a választáson megteremtett lehetőséget használják ki, éljenek vele, és működjenek közre abban, hogy az valóra is válhasson.