Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

2014 elejéig átadják a 4-es metró első szakaszát - lapszemle

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Magyar Nemzet Tarlós Istvánnal közöl interjút. A főpolgármester szerint 2013 végén, legkésőbb 2014 elején átadják a 4-es metró első szakaszát. Tarlós István a lapnak arról is beszélt, hogy ha az új, most készülő önkormányzati és fővárosi törvény megszünteti a mozgásterét, nem folytatja.

A Népszabadság írása szerint amíg a kormányzat afféle stratégiai ágazatként kezeli a labdarúgó-utánpótlás kérdését, addig mostanság mind többen vetik fel: nem feltétlenül az a jó irány - azaz szakmailag és anyagilag is megtérülő vállalkozás -, ha tizennégy-tizennyolc éves tehetségek képzésére koncentrálják a legnagyobb humán és financiális erőforrást. A lapnak nyilatkozó sportmenedzser szerint az utánpótlás akadémiákkal szemben volt egyfajta csodavárás, ennek azok nem feleltek meg.

Az Index arról ír, hogy értesüléseik szerint szeptemberben utazik az Alstom katowicei gyártóbázisára az a magyar küldöttség, amelynek a metrókocsikat gyártó cég bemutatja az átalakított fékekkel ellátott szerelvényeket. Az Index úgy értesült, hogy az átalakítás kevésbé mechanikus, mint inkább szoftver jellegű volt. Egyes részek azonban még így is eltérnek a magyar előírásoktól, ezekre a cég felmentést kér.

A Pénzcentrum cikke szerint családanyák estek egymásnak az aranyért Budapesten. Az elmúlt hetek árfolyam-ingadozásainak köszönhetően Magyarországon is jelentősen megnőtt az érdeklődés az arany iránt. Sokan a nemesfém fizikai formáját keresik, így az egyik aranytömbök kereskedelmére szakosodott vállalkozásnál már sorban álltak a magyar háziasszonyok, hogy aranyba fektessék a család megtakarított pénzét.

A Nap Gazdaság a belföldi szállítmányozók helyzetéről ír. A lap szerint továbbra is bajban vannak a mikro- és kisvállalkozások, így sorra felhagynak a fuvarozási tevékenységgel. A jövőben ugyanakkor egyre nagyobb szükséglet mutatkozhat a légi áruszállítás iránt.

A Portfolio.hu cikke szerint úgy tűnik, Londonban és Frankfurtban is nagy volt a hőség tegnap, az ebédidőben megtett séta során pedig kicsit megkapta a nap a piaci pletykagyárosok tarkóját. Képtelennek tűnő pletykákra több száz pontokkal rakták ide-oda a DAX-indexet. Eközben az elmúlt két nap során 5 százalékot emelkedő amerikai részvényindexek is korrigáltak, amelyek végül 1,5-2 százalékos eséssel zárták a csütörtöki kereskedési napot, megszakítva az amerikai emelkedő szériát.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.