Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Kell-e nekünk közpénzből Vidámpark?

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója bízik abban, hogy ahogy tavaly, úgy a Városháza idén is támogatja a margitszigeti kisállatkert működését, a Vidámpark helyzete azonban kétséges.

A margitszigeti kisállatkert üzemeltetője a Fővárosi Állatkert, és bár a költségvetésünkből hiányzik a működtetéshez szükséges pénz, biztos vagyok abban, hogy a főpolgármester segítségével idén is sikerül megteremteni a forrásokat - mondta az InfoRádiónak Persányi Miklós, aki hozzátette: a kisállatkert már kinyitott, a múlt heti négynapos szünet alatt biztosította a szokásos szolgáltatásokat.

A Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója azonban elmondta, hogy a Vidámpark helyzete közel sem biztos: a létesítmény gazdasági teljesítménye és pénzügyi helyzete azt mutatja, hogy a fogyasztói igény, amely húsz évvel ezelőtt még megvolt, mára jelentősen csökkent.

A látogatók négyötöde elveszett, így a létesítmény mostani funkcióját nem érdemes közpénzen fenntartani - hangsúlyozta Persányi Miklós, aki úgy véli: meg kéne tartani a műemléki játékokat, azok környékére pedig egy 21. századi követelményeknek megfelelő állatkertet kell építeni állatsimogatóval, valamint fedett, a trópusi élővilágnak is otthont adó csarnokkal.

Ha a fejlesztéshez szükséges források megteremthetők, a terület működtetéséhez szükséges pénzt már ki tudná gazdálkodni az állatkert a növekvő látogatószámnak köszönhetően - emelte ki a főigazgató.

Hanganyag: Szabó Gergõ