Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Villamosozás, strandolás, majálisozás - programbőség a hosszú hétvégén

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Programbőség ígérkezik főváros- és országszerte a négynapos hosszú hétvégén. Az InfoRádió összegyűjtött néhányat a teljesség igénye nélkül.

A hosszú hétvégéken a főváros utcáin általában csendesül a forgalom, kivéve természetesen a rendezvények környékét. Akinek azonban mégis közlekedni támad kedve, szálljon villamosra! Ugyanis a 125 éves évfordulóját ünneplő budapesti villamosközlekedés előtt tisztelegve április 28. és május 1. között favázas villamoskocsi közlekedik Kispesttől Újpalotáig, mind a négy napon más útvonalon. Ráadásul a szervezők családi programokkal várják az érdeklődőket.

És ha már közlekedés és a nosztalgia: ebben a témakörben másik rendezvény is lesz, mégpedig a VI. Oldtimer Expo a Hungexpo B pavilonjában, amely április 27-től 30-áig tart. A szervezők ígérete szerint csak a helyszín új, a filozófia változatlan: kétszáz veterán járművet állítanak ki, rali- és pályaautók, gyorsasági- és cross-motorok, formaautók csillognak a standokon.

Standok után pedig strandok következnek, hiszen a nyárias meleg sokakat csábít a szabadba, és idén úgy tűnik, a hagyományos strandszezon kezdetének kedvez az időjárás. Az idény Budapesten szombaton kezdődik, a Gellért, a Dagály és a Palatinus fürdők nyitásával.

A balatoni strandok azonban hivatalosan csak később nyitnak - Siófokon például május 18-án - de a nyári meleget ígérő hosszú hétvégén a bátrabbak már bárhol bemerészkedhetnek a tóba, hiszen a kapuk nyitva állnak.

A Balatoni strandolás után pedig az északi partról érdemes ellátogatni a közeli Veszprémbe, ahol az állatkertben tavaszi zsongás várja a látogatókat: több kifutóban is állatkölykökben gyönyörködhetnek (többek közt a közönség kedvenceiben, a négy játékos gyűrűsfarkú maki-apróságban). Illetve vasárnap majálist rendeznek: az Afrika ház előtti téren ingyenes ugrálóvár várja a gyerekeket, a családtagok pedig számos ügyességi játékon mérhetik össze tudásukat.

Április 30-án, aki kedveli a teniszt, illetve a csinos lányokat - esetleg mindkettőt -, az feltétlenül látogasson el a Budapest Grand Prix Nemzetközi Női Teniszversenyre, a Római Teniszakadémiára. A több mint 40 millió forintos összdíjazású viadalon sztárjátékosok lépnek pályára.

Hasonlóan sportos helyszín a Hungaroring, ahol már hétfőn autóversenyekkel kezdődik a majális. A rendezők a felnőttek mellett a gyermekeket is változatos programokkal várják.

Május elsején a hétköznapok idegeskedései után ingyenes stressz mérésre nyílik lehetőség a XI. kerületi Vásárcsarnokban, ahol a diagnosztizálás mellett tanácsadás is lesz.

Illetve a városban nemcsak egynapos, hanem egy egész hónapon át tartó rendezvénysorozat veszi kezdetét az Urbitális Majálissal, melynek keretei között a főváros több helyszínén várják a kikapcsolódni vágyókat. Hétfőn például a Vidámparkban Körhinta kiállítás nyílik, a Széchenyi téren kétéltű buszos városnézés indul, földön és vízen, a belvárosban 7 nap 7 rejtvény, a Nagykörúton Hétköznapi művészet elnevezésű programok várják a kreativitás, a kultúra és a design iránt érdeklődőket.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.