Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Amerikai példát követhet a vádhatóság V. Lszló ügyében - lapszemle

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Népszabadság szerint adócsalás lehet a vád V. László ellen. A Napi Gazdaság azt írja, hogy továbbra is bízik Magyarországban egyik legnagyobb hitelezője

Al Capone esete lebeghet a V. László ügyében eljáró ügyészek szeme előtt: talán az adócsalás lesz a legsúlyosabb és a legjobban bizonyítható vád ellene. A Népszabadság úgy tudja, a nyomozó hatóság már megtalálta V. László cégeinek feketekönyvelését, és külön e célra berendelt, előzőleg gondosan ellenőrzött adóellenőrökkel vizsgáltatja a lefoglalt dokumentumokat, illetve összevetik az iratokat a legális könyveléssel. Az ügyészségi nyomozók nem csak a rendőrségen kutakodnak V. László kapcsolatai után, más hatóságoknál is keresik azokat, akik pénzért vagy más előnyökért segítettek megelőzni vagy legalábbis előre jelezték az esetleges ellenőrzéseket.

Nem csak a versenyszféra legnagyobb szakszervezetei készülnek fúzióra, Fehér József, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF) alelnöke szerint minden ágazatot képviselő, egységes, országos közszolgálati szakszervezetekre van szükség - olvasható a Magyar Nemzetben.

Az Index szerint fiatal ismeretlen tehetségek helyett a Filmalap olyan veteránokat fedezett fel, mint Árpa Attila, Bergendy Péter és Almási Tamás a Filmötletvadászat elnevezésű pályázatán. A hét végén emelték ki a legjobbnak választott 15 tervet az 1008-ból. A kiemelt alkotók esélyt kapnak arra, hogy kapcsolatokat szerezzenek egy közönségfilm elkészítéséhez, bár a kétharmaduknak nincs is erre szüksége.

A válság előtti évek díjcsökkenése után 2011-ben új csúcsra emelkedett a hazai befektetési alapok teljes költséghányadosa, egy alap vagyonából eszerint átlagosan 1,8 százalékot vontak el az alapkezelők saját működésükre - írja a Portfolio.hu. A PSZÁF által kalkulált mutató szerint a legdrágábban továbbra is az ingatlanalapok működtek, amelyeket a részvényalapok és különböző vegyes- illetve származtatott alapok követtek, a legolcsóbbak pedig likviditási és pénzpiaci alapok voltak. A legnagyobb különbségek az abszolút hozamú alapok körében jelentkeztek, az alapra terhelt költségek a 0 és 18 százalék között szóródtak.

Továbbra is bízik Magyarországban egyik legnagyobb hitelezője: a Michael Hasenstab által kezelt Templeton kötvényalapokban tovább növekedett a magyar eszközök súlya. A részletekről a Napi Gazdaságban lehet olvasni.

Nem bír egyedül az adóhatóság a költségvetést megkárosító árusokkal, az állampolgárok segítségét kéri - írja a Pénzcentrum.hu. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tapasztalatai és a közérdekű bejelentések szerint a sült halról, jégkrémről, sörről szinte soha nem kapnak számlát, nyugtát a vásárlók, az éttermi fogyasztásokról pedig sokszor tollal írt vagy számítógéppel előállított úgynevezett "pincérblokkot" adnak az árusok, amit a hozzá nem értő szem szabályosnak vél. A Pénzcentrum.hu kérésére az ellenőrzésekről készített statisztika azt mutatja, hogy az első félévben romlott a nyugta-, számlaadási fegyelem, minden ötödik ellenőrzés mulasztást tárt fel.

Hanganyag: Windisch Judit