Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Nem lesz nyugdíjkorhatár-emelés - lapszemle

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A kormányzat nem készül a nyugdíjkorhatár emelésére - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzetben arról lehet olvasni, hogy miért túlzás baby boomról beszélni.

A kormányzat nem készül a nyugdíjkorhatár emelésére - írja a Népszabadság. A jelenlegi gazdasági, társadalmi helyzetben ugyanis a jelenlegi nyugdíjrendszer fenntartása látszik reálisnak - mondta Asztalosné Zupcsán Erika, szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár a lapnak nyilatkozva.

A Népszabadság a honlapján a nyáron gyakran elviselhetetlen hőség elkerülésére kínál építészeti és épületgépészeti megoldásokat. A nem megfelelően, vagy nem szigetelt épületekben ugyanis a hűtés háromszor többe kerülhet, mint a téli fűtés.

A Magyar Nemzetben az olvasható, hogy a rendőrség napokban bejelentett átszervezése mögött nemcsak a hatékonyság növelésének szándéka áll, a döntéshozók így kívánnak megszabadulni azoktól, akik a már meggyanúsítottakon kívül érintettek lehetnek a korrupciós ügyekben.

Az egykulcsos adónak és a gyermekek után járó kedvezménynek ösztönzőleg kellene hatnia a születésszámra - jelentette ki a Magyar Nemzetnek adott interjújában Pongrácz Tiborné, a KSH Népességtudományi Kutatóintézetének igazgatóhelyettese. A nemrég tapasztalt ötszázalékos növekedés kezdete is lehet valaminek, de baby boomról beszélni túlzás. A demográfus szerint kellene egy jogosítványokkal felruházott egységes szervezet, amely összehangolja a családokat érintő intézkedéseket.

Kannaszámra issza a magyar az olasz bort - közli az Index. A portál szerint katasztrofális helyzetben van a magyar bortermelés, az elavult szőlészetek, az elhatalmasodó feketekereskedelem, az olcsó importborok és az utóbbi három év csapni való időjárása továbbá a szabályozási környezet egyaránt sötét jövőt vetítenek előre. Az alsó kategóriákban már most több külföldi bor fogy, mint magyar.

A portálon arról is olvashatnak, hogy új, a legális zenei és képes tartalmakat előnyben részesítő algoritmust használ az internetes keresésekkor mától a Google motorja. A lépést számos lemezkiadó és hollywoodi filmstúdió is üdvözölte.

A BKV szakszervezetei szerint nem lesz gazdaságosabb a fővárosi tömegközlekedés működtetése a buszjáratok kiszervezése után - írja a Napi Gazdaság. Várhatóan ezen a héten zárul le az eddigi legnagyobb szolgáltatásvásárlási tender, amelyben 150 busz forgalomba állítására kért ajánlatot a Budapesti Közlekedési Központ.

A Portfolio.hu arról készített összeállítást, hogy érdemes-e most megszabadulnunk devizahitelünktől. A portál az előtörlesztés jelenlegi előnyeit és hátrányait veszi górcső alá.

A magyarok kétharmada még mindig biztosítás nélkül utazik külföldre, néhányan viszont több millió forintos adóssággal térhetnek vissza - figyelmeztet a Pénzcentrum.hu. Ha ugyanis megbetegednek, balesetet szenvednek, vagy lerobban az autójuk, az külföldön szó szerint egy egész vagyonba kerülhet. A határon kívül felhalmozott tartozást pedig évek múlva is behajtják a különféle intézmények.

Hanganyag: Sigmond Árpád