Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Megszórták Budapestet

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. keddre virradó éjszaka megelőző jelleggel szórta Budapest útjait, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást küldött, hogy ónos eső várható - közölte a társaság kedd reggel.

Közleményük szerint Budapestet az előrejelzéseknek megfelelően a hajnali órákban csapadékzóna érte el. Változó intenzitással, változó területi eloszlásban különböző halmazállapotú csapadék esik.

A közterület-fenntartó az éjszakai műszakban a legmagasabb, hármas készültségi fokozatban állt készenlétben, a riasztás után teljes télicélgép-flottájával kivonult, és a budapesti fő- és közösségi közlekedési útvonalakon preventív szórást végzett.

A társaság központi ügyelete folyamatos kapcsolatot tart a Budapesti Közlekedési Központ fődiszpécserével. Hajnalban a közösségi közlekedés elindult.

Az FKF az első ütemben az 1200 kilométer hosszúságú fő- és közösségi közlekedési útvonalakon, hidakon, felüljárókon, az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszain, az autópályák bevezető szakaszain, a Liszt Ferenc-repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton, a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez, a lakosság ellátásában fontos logisztikai bázisokhoz vezető útvonalakon dolgozik.

Az FKF arra kéri az ingatlantulajdonosokat, hogy az előttük lévő járdaszakaszokat tisztítsák meg a gyalogosbalesetek elkerülése érdekében.