Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Okostévék lesik az életünket - lapszemle

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Népszabadság internetes kiadása szerint a fejlett országokban egyre elterjedtebb okostévék adatokat gyűjtenek a felhasználók tévézési szokásairól. A Magyar Nemzet online a jövő évi országgyűlési választást modellezi.

A Népszabadság internetes kiadása szerint a fejlett országokban egyre elterjedtebb okostévék adatokat gyűjtenek a felhasználók tévézési szokásairól, és az információkat a gyártók okostévé platformjainak központi szervereire továbbítják. De egy stand-by állapotban lévő okostévé segítségével könnyedén fénykép- vagy videofelvételeket is készíthet valaki távolból az interneten keresztül a készülék környezetéről.

A Magyar Nemzet online a jövő évi országgyűlési választást modellezi. A lap által megszólaltatott szakértő szerint a megváltozott egyéni határok, a nemzetiségi listák, a külhoni magyar szavazatok számának és szavazati arányának ismeretlensége miatt nagyon nehéz hiteles kalkulátorokat készíteni a 2014-es választásra, 2018-ra viszont már biztosabbat lehet majd mondani.

Az Index.hu a Citi Research médiapiaci felmérését idézi, amelynek sok részlete legfeljebb mérsékelten izgalmas Magyarországról nézve. Viszont kiderül belőle, hogy 2013 az első olyan év, amelyben nemcsak a tévé-előfizetések, de konkrétan a készülékek száma is csökkent Amerikában. Közben egyre többen néznek videót számítógépről, tabletről és telefonról, szóval itt megint nincs nagy meglepetés. Ami viszont furcsa, hogy az internet-előfizetések száma is csökkent 2010 óta, ráadásul 5 millióval.

A Népszabadság a három nagy szakszervezet fokozatos egyesüléséről ír. Összességében negyedmillió munkavállalót képviselő ágazati érdekképviseleteket tömörít s legalább öt-hatmilliárdos vagyonnal rendelkezik az a három szakszervezeti szövetség, amely a május 1-jei bejelentés szerint az idén Magyar Szakszervezetek Szövetsége néven létrehozza "az egységes szakszervezeti konföderációt.

A Magyar Nemzet internetes kiadásában arról olvashatnak, hogy büntetőügy lehet a fóti időközi önkormányzati választásból is. Az ügyészség három napon belül eldönti, hogy elrendeli-e a nyomozást a szavazók szervezett szállítása miatt. A Jobbik azt állítja, hogy egy MSZP-s önkormányzati képviselőé az a busz, amellyel fuvaroztak.

Az Index.hu azt írja, hogy sok baj van az Audit védett területen építeni engedő uniós bizottsági véleménnyel, ezért az Európai Parlament brüsszeli petíciós bizottsága az ügy további vizsgálata mellett döntött, amelybe bevonják az illetékes bizottságot és az európai ombudsmant is. Zsák Ferencet hétfő délután hallgatta meg az Európai Parlament petíciós bizottsága. A természetvédő azért fordult hozzájuk, mert szerinte a győri Audi védett területen történt bővítésének engedélyezése nem volt rendben.

A napi.hu szerint a globális pénzpiaci alapok akár a kezelésük alatt álló vagyon harmadáról is kénytelenek lehetnek lemondani. A rekord alacsony kamatok és a szigorodó szabályozás kettős nyomás alatt tarthatja az iparágat.

A portfolio.hu azt írja, hogy visszatérhetnek a lakásszövetkezetek. Bár a kóperatívok és lakásszövetkezetek Magyarországon nem jellemző, alig ismert lakhatási formák. Ám míg Magyarországon negatív lakhatási formaként tekintenek a szövetkezetekre, addig Nyugat-Európában az állam és a privát ingatlanfejlesztők mellett fontos harmadik szereplői a lakásépítésnek.

A Pénzcentrum.hu bemutatja a legfontosabb tudnivalókat azoknak, akik külföldi webshopból rendelnek. Nekik fontos tudniuk, hogy pontosan milyen adózási-és vámszabályoknak kell megfelelniük. A NAV kiemelten kezeli az engedély nélküli termékek (gyógyszerek, védett növények, állatok, illetve az ezekből készült termékek, műkincsek) kereskedelmének, valamint a hamis termékek(pl. autodiagnosztikai szoftverek), a dohánygyártmányok illegális forgalmának és a kábítószer-kereskedelem megakadályozását. Emiatt egyre több csomagot vizsgálnak meg a pénzügyőrök röntgennel.