Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Mi történt ezen a napon 25 éve? - Április 6.

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
1989. április 6. csütörtök: A Történelmi Igazságtétel Bizottság sajtótájékoztatón tudatta, hogy befejeződött Nagy Imre, Gimes Miklós, Losonczy Géza, Maléter Pál és Szilágyi József holttestének exhumálása. 1989. március végéig 23 ezren léptek ki az MSZMP-ből, miközben csak 2000-en kérték felvételüket a pártba. New Yorkban ünnepélyesen aláírták a Malév és a PanAm amerikai légitársaság szerződését a két ország közötti első közös, közvetlen Budapest-New York-i légi járat megnyitásáról.

A Történelmi Igazságtétel Bizottság sajtótájékoztatón tudatta, hogy befejeződött Nagy Imre, Gimes Miklós, Losonczy Géza, Maléter Pál és Szilágyi József holttestének exhumálása. Elhangzott, hogy a szakemberek rövidesen megkezdik a holttestek azonosítását, ami előreláthatóan néhány hetet vesz majd igénybe.


1989. március végéig 23 ezren léptek ki az MSZMP-ből, miközben csak 2000-en kérték felvételüket a pártba. Erről Bíró József, az MSZMP KB pártépítéssel és tagnyilvántartással foglalkozó csoportjának vezetője beszélt az MTI-nek.

Elmondta: míg 1986-ig évente mintegy húszezren kerültek ki a pártból, addig 1987-ben 34 ezren, tavaly pedig már 83 ezren. Ezzel párhuzamosan folyamatosan csökkent a tagfelvételek száma: 1986-ig évente mintegy 30 ezer új tagot vettek fel, 1987-ben 23 ezret, 1988-ban pedig már csak 13 ezret.

A párttagság létszáma 1987 őszén volt a legnagyobb, megközelítette a 880 ezret, az elmúlt év végén 801 ezer volt, jelenleg pedig mintegy 780 ezer tagja van az MSZMP-nek.


A Paksi Atomerőmű Vállalat nyílt levélben szólította fel a Baranya megyei Ófalu és a környező községek népét, hogy fogadja el a környékre tervezett izotóphulladék-temetővel kapcsolatos újabb szakértői vizsgálatok eredményét.

Ófalu, amely kezdettől tiltakozott a létesítmény ellen, korábban független kutatókból álló bizottságot kért fel, amely azt állapította meg, hogy a terület nem alkalmas atomtemető kialakítására.

A Tudományos Akadémia alkalmi bizottságot hozott létre, amelynek jelentése alapján legkorábban nyár végén dönthetnek az ófalui atomtemető engedélyezéséről.


New Yorkban ünnepélyesen aláírták a Malév és a PanAm amerikai légitársaság szerződését a két ország közötti első közös, közvetlen Budapest-New York-i légi járat megnyitásáról.

A 196 utas befogadására alkalmas korszerű Airbus gépek Budapestről közvetlenül New Yorkba, New Yorkból pedig Bécset érintve repülnek majd Budapestre heti két alkalommal.

A PanAm közleményében utalt arra, hogy a közvetlen járat megindítása a két ország erősödő kapcsolatait is jelzi.