Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Négy településen lesz vasárnap időközi választás

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Négy településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást.

A Pest megyei Vámosmikolán azért kell időközi polgármester-választást tartani, mert a település októberben megválasztott vezetője, Bárdi Alex (független) lemondott megbízatásáról.

Két időközi képviselő-választást is tartanak vasárnap, mindkét helyen a képviselő lemondása miatt. A Békés megyei Gyomaendrődön az 5. számú egyéni választókerületben kell időközi választást tartani, mert az októberben megválasztott Hornok Ernő Attila (Fidesz) lemondott, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Karcagon pedig a 2. számú egyéni választókerületben mondott le az októberben megválasztott Kovács Sándor (Fidesz-KDNP).

Egy időközi települési nemzetiségi választás is lesz vasárnap: a Somogy megyei Tapsony roma névjegyzékben szereplő választói szavazhatnak a háromtagú nemzetiségi önkormányzat tagjaira. A településen azért kell időközi választást tartani, mert az októberben megválasztott testület nem alakult meg.

Vasárnap két román és egy roma települési nemzetiségi választást is tartottak volna, ám ezek a választások jelöltek hiányában elmaradnak. A Pest megyei Maglód és a Békés megyei Újkígyós román, valamint a Somogy megyei Ságvár roma választói legközelebb a következő általános választásnál, 2019-ben szavazhatnak nemzetiségük képviselőjelöltjeire.