Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Ilyen lesz az átalakított NAV

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A jelenlegi regionális főigazgatóságok megszűnnek, kétszintűvé válik az adóhatóság - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, az adóhatóság átalakításáért felelős kormánybiztos az InfoRádió Aréna című műsorában.

Átalakul az adóhatóság rendszere, nem kormányhivatal, hanem úgynevezett központi hivatal januártól az adóhivatal - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, az adóhatóság átalakításáért felelős kormánybiztos.

Tállai András az InfoRádió Aréna című műsorában kifejtette: az lesz az új az adóhatóságban, hogy nem egy elnök fogja vezetni, hanem egy 6 fős team, aminek a tetején van az államtitkár, alatta a 4 szakmai helyettes-államtitkár és a 6. ember a főigazgató, aki pedig az összes nem szakmai feladatot fogja szervezni és ezért fog felelni.

A miniszter nem csak felügyeli, hanem irányítja is ezentúl az adóhivatalt, az átalakítás két lépésből áll majd. Az egyik lépést meghatározza a már elfogadott, de még ki nem hirdetett törvény, a másik lépés pedig januárban fog kezdődni, amikor megvan az új vezetés, új felállás - tette hozzá Tállai András.

Mint mondta: az első lépésben 3 szintűből 2 szintűvé alakítjuk át az adóhatóságot, a jelenlegi regionális főigazgatóságok megszűnnek, a központi hivatal átalakul központi irányításúvá és a megyei igazgatóságok, amik most is az operatív munkát végzik, tehát az ellenőrzéseket, azok pedig megerősödnek és integrálódnak a vám és pénzügyőri igazgatóságokkal.

Az átalakítás 2500-2600 embert fog érinteni. Minimális elbocsátások is lehetnek. Tállai András elmondta a tervek szerint a közeljövőben kidolgozzák a NAV dolgozók életpályamodelljét is.

A teljes Arénát meghallgathatja, ha ide kattint.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!