Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Ötpárti egyeztetéseket tartana Simicskó István

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ötpárti egyeztetéseket tartana a jövőben a honvédelmi miniszter több fontos honvédelmi kérdésben. Több százezer családnak jelenthet segítséget az új otthonteremtési program - közölte a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Átvette a Főgáz az E.on 600 ezer lakossági földgázfogyasztóját január 1-jén - mondta el a Főgáz Zrt. vezérigazgatója.

Ötpárti egyeztetéseket tartana a jövőben a honvédelmi miniszter több fontos honvédelmi kérdésben. Simicskó István példaként a különleges jogrendi szabályozás áttekintését és az önkéntes tartalékos rendszer továbbépítését említette. A miniszter szerint több országban, sőt, még uniós szinten sem működött megfelelően a biztonsági rendszer, a magyar biztonsági szervezetek, a magyar katonák és rendőrök viszont helytálltak.

Több százezer családnak jelenthet segítséget az új otthonteremtési program - közölte a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Novák Katalin szerint aki a jogosultsági feltételeknek megfelel, és benyújtja igényét, az meg is kapja a támogatást, mert a program költségvetési kerete felülről nyitott. Hornung Ágnes, pénzügyekért felelős államtitkár közölte: az igénylők már felkereshetik a pénzintézeteket, tájékozódhatnak és beadhatják kérelmüket.

Javult a háztartások pénzügyi helyzete 475 milliárd forinttal 2015 harmadik negyedévében - írja a jegybankra hivatkozva a Magyar Nemzet. A lap szerint a háztartások pénzügyi helyzetét pozitívan befolyásolta, hogy megkezdődött a Quaestor-károsultak kártalanítása. A háztartások és a nem pénzügyi vállalatok egyaránt nettó hiteltörlesztők voltak, betéteik állománya viszont nőtt novemberben.

Ma már a roma fiatalok 20 százaléka szerez érettségit - jelentette ki a cigány diákokat segítő Roma Oktatási Alap vezetője. Szira Judit az M1-en megjegyezte: a 16 országban tevékenykedő szervezet tízéves működése alatt ez a szám megduplázódott. Ugyancsak megduplázódott, és már 2 százaléknyi a diplomát szerző roma diákok aránya. A főiskolások és egyetemisták tanulmányait a tandíj kifizetése mellett évi 800 euró ösztöndíjjal segítik.

Átvette a Főgáz az E.on 600 ezer lakossági földgázfogyasztóját január 1-jén - mondta el a Főgáz Zrt. vezérigazgatója. Králik Gábor hozzátette: a szolgáltató váltás miatt nincs szükség mérőcserére vagy más műszaki beavatkozásra, a leolvasási menetrend sem változik. A műszaki kérdéseket érintő problémákkal, például gázszivárgás vagy meghibásodás miatt továbbra is az E.on, illetve a Magáz Magyar Gázszolgáltató Kft. földgázelosztó társaságaihoz kell fordulni, a mérőleolvasást is ezek a cégek végzik a korábban megszokott módon.

A téli időjárás alig csökkentette az Európába irányuló migránsáradatot, ami újabb biztonsági kérdéseket vet fel - jelentette ki a polgári és katonai titkosszolgálat volt főigazgató-helyettese. Horváth József az M1-en elmondta: különös zűrzavart okozhatnak a bombafenyegetések és az ezekkel összefüggő dezinformációk, amelyek félelemben tartják Európát. Erre volt példa az ünnepek alatt, amikor Oroszországban, Franciaországban és Németországban tereket, pályaudvarokat kellett kiüríteni bombafenyegetések miatt.

Szorosabb együttműködést szorgalmazott a külföldi biztonsági szolgálatokkal a német belügyminiszter, alig két nappal a Münchenben elrendelt terrorriasztás után. A német média beszámolói szerint a hatóságok egy baráti hírszerző szolgálattól, feltehetően Franciaországból kapták azt az értesülést, amely szerint Münchent támadás fenyegeti szilveszterkor.

Lemondtak a lengyel közszolgálati televízió csatornáinak vezetői, a közszolgálati rádió vezetésének egy része azonban elhatárolódik a tiltakozástól. A konfliktus a médiatörvénynek a lengyel parlament által elfogadott módosításával függ össze. A jövő év első felében végrehajtandó reformban a közszolgálati rádiót, a televíziót és a hírügynökséget nemzeti kulturális intézményekké alakítanák, más szervezeti struktúrával és finanszírozással.

A Vatikán mostantól hivatalosan is államként ismeri el Palesztinát. Életbe lépett a Szentszék és a Palesztin Hatóság június végén aláírt megállapodása, miután az abban foglalt minden feltétel teljesült - közölte az egyházi állam. A egyezségre, amely egyebek között a keresztények jogait védelmező előírásokat tartalmaz, a Vatikán úgy tekint, mint amely példaként szolgálhat az arab és muzulmán országok keresztény kisebbségükhöz való viszonyának rendezésére.

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi díszbe öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.

Csapatépítés, esküvő, konferencia?

A Travelo rendezvény melléklete jobbnál jobb tippekkel könnyíti meg rendezvényei szervezését!