Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Fennakadásokat okozott a télies időjárás - a nap hírei

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az országban több helyen okozott fennakadást a téliesre fordult időjárás. Az idén is tavaszi ülésszakán fogadja el a következő évi költségvetést az Országgyűlés - közölte a parlament törvényalkotási bizottságának elnöke. Meghalt Zsigmond Vilmos Oscar-díjas operatőr.

Az országban több helyen okozott fennakadást a téliesre fordult időjárás. Több baleset történt a havas utakon, a rendőrség és a katasztrófavédelem is fokozott figyelmet kér a közlekedőktől. Jelentősen lassult a közlekedés a fővárosban. A tömegközlekedési járatok is hosszabb menetidővel viszik az utasokat főleg a budai kerületekben. Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője kiemelte: a jeges tavak továbbra is veszélyesek, és csak a kijelölt helyeken szabad korcsolyázni.

Két megyére másod-, két másikra pedig elsőfokú figyelmeztetést adott ki az ónos eső veszélye miatt keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat. Emellett többfelé további havazás is várható. Az előrejelzés szerint kedden a legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 12 és mínusz 6 Celsius-fok között valószínű, de a derült, havas helyeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 5 és 0 fok között alakul.

A mínusz 10 fok körüli hidegben számos szükségszállás nyílt a rászorulóknak, hajléktalanoknak. Végszükségben irodákat is átalakít a Máltai Szeretetszolgálat - mondta az InfoRádióban a szervezet alelnöke. Vecsey Miklós szerint ezekben a napokban az életmentés az egyetlen cél. Aknai Zoltán, a Menhely Alapítvány igazgatója azt közölte: Budapesten 19 szállásnyújtó intézmény több mint 1800 férőhellyel várja a rászorulókat. Országosan több mint 4300 férőhely áll rendelkezésre éjjeli menedékhelyeken.

Az idén is tavaszi ülésszakán fogadja el a következő évi költségvetést az Országgyűlés - közölte a parlament törvényalkotási bizottságának elnöke. Gulyás Gergely az InfoRádiónak azzal indokolta ezt, hogy a kormány június után már nem kerül olyan fontos információk birtokába, amelyek felülírnák a korábbi tervezetet. Gulyás Gergely elmondta azt is, hogy a kormányzat február elejéig terjeszti be az elfogadásra váró jogszabály-tervezetek menetrendjét.

A versenyképesség fenntartása miatt kellett átalakítani az adóhivatalt - mondta a nemzetgazdasági miniszter a Nemzeti Adó és Vámhivatal új vezetőinek kinevezésekor. Varga Mihály szerint olyan adóhatóságra van szükség, amely segíti a magyar gazdaság fejlődését. ****A NAV vezetésével megbízott Tállai András államtitkár munkáját 4 helyettes államtitkár segíti. Tamásné Czinege Csilla az adószakmai ügyekért, Molnár Tamás a vámszakmai és a nemzetközi ügyekért, Szeleczki Zsuzsanna Judit a hatósági és a felügyeleti ügyekért és Sors László a bűnüldözési és a nyomozóhatósági feladatok ellátásáért felelős helyettes államtitkár lett.

ENKSZ Észak-Dél Regionális Földgázszolgáltató Zrt. néven, folytatja tevékenységét a nemzeti közműszolgáltatási rendszer részeként működő GSEM Zrt. A társaságot tavaly ősszel a GDF Suez-től vásárolta meg a Főgáz. A tájékoztatás szerint a szolgáltató továbbra is a megszokott színvonalon biztosítja 750 ezer fogyasztója számára a földgázt Vas, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, illetve Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyében.

Zökkenőmentes az új személyazonosító igazolvány igénylése - közölte a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala. Az új okmányról leolvashatók majd a jelenlegi személyi igazolványon látható adatok is, de emellett olyan magas biztonságú chipet építettek bele, amely az állampolgárok döntésétől függően az nyilvántartja az ujjnyomatukat, az elektronikus aláírás létrehozásához szükséges adataikat, illetve a társadalombiztosítási és adóazonosító jelüket is.

Már csak két napig lehet adatot módosítani, dokumentumot feltölteni a keresztféléves felvételi eljárásban - figyelmeztetett az Oktatási Hivatal. Kiemelte: a februárban induló képzésekre jelentkezőknek ellenőrizniük kell, hogy valamennyi, a jelentkezéshez és a pontszámításhoz szükséges dokumentumot benyújtották-e. A képzések sorrendjének megváltoztatására szintén január 6-ig, csak egy alkalommal van lehetőség.

Megkezdődött a Richter bioszimiláris termékének európai törzskönyvezése. Az Európai Gyógyszerügynökség befogadta a gyógyszeripari vállalat kérelmét. A csontritkulás kezelésére szánt termék piaci bevezetését Európa területén az originális termék szabadalmi védettségének lejárata után tervezi a cég.

Meghalt Zsigmond Vilmos Oscar-díjas operatőr. A kortárs film- és fotóművészet egyik legjelentősebb alkotója január elsején, életének 86. évében hunyt el. A filmes üzlettársa arról számolt be: Zsigmond Vilmos veseelégtelenség miatt, álmában halt meg kaliforniai házában. Romwalter Béla hozzátette: az operatőr élete utolsó időszakában két filmterv látványvilágán dolgozott, köztük egy Kemal Atatürk török politikus életéről szóló alkotáson.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!