Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Kihűléssel fenyeget a hideg tél

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A rendőrök több biztonsági intézkedést hajtottak végre a hideg idő miatt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Megérkezett a fagyos hideg, amikor nappal sem emelkedik a hőmérséklet fagypont fölé. Az alacsony hőmérséklet miatt sok embert fenyeget a kihűlés veszélye, amely nem csak éjszaka következhet be. A legnagyobb veszélyben az utcán, fedél nélkül élők vannak. Fokozott figyelmet kell fordítani azokra az emberekre is, akik egyedül élnek, életkoruk és/vagy egészségi állapotuk miatt vagy netán vagyoni helyzetük miatt nem tudják befűteni a lakásukat. A kihűlés következtében beálló halál megelőzhető! A tragédiák megelőzése összefogást igényel, amelyben kiemelkedő szerepe van a családnak és a lakókörnyezetnek - írja a police.hu.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a közterületeken szolgálatot teljesítő rendőrök fokozottan figyelnek azokra a személyekre, akikről tudják, hogy az utca az otthonuk. Ugyanakkor rendszeresen és visszatérően megfordulnak a ritkábban lakott településrészeken és a tanyák környékén, ahol főként szerény körülmények között élő időskorúak a lakosok. Ellenőrzik a parkokat, buszmegállókat és a vasútállomásokat is.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság járőrei 2015. december 31-én 15 óra 15 perckor Nyíregyházán egy buszmegállóban találtak rá egy 39 éves nyíribronyi férfira. A rendőrök a férfit a kihűlés elkerülése érdekében biztonsági intézkedés keretében kórházba vitték.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység- irányítási Központjába érkezett segélyhívás 2016. január 2-án. A segélykérő egy asszony volt, aki elmondta, hogy Nyíregyházán tartózkodik, eltévedt, nagyon fázik és haza szeretne jutni. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság járőrei siettek a nő segítségére. A rendőrök rövid időn belül rátaláltak a 40 éves asszonyra, akihez mentőt hívtak, amely kórházba vitte.

A Tiszavasvári Rendőrkapitányság járőrei 2016. január 3-án 0 óra 50 perckor Tiszavasvári-Józsefházán bukkantak rá egy üzemképtelen gépkocsi mellett veszteglő két férfira. Kiderült, hogy a gépkocsiból kifogyott az üzemanyag és a legközelebbi töltőállomás már nem volt nyitva. A két férfivel utazott egyikük nyolc éves gyermeke is. A járőrök a rendkívül hideg éjszakában az út mellett rekedt társaságot egy közeli településen élő barátjuk otthonába vitték.

A rendőrség kéri a lakosságot, hogy senki ne menjen el a hidegben földön vagy padon fekvő ember mellett! Amennyiben tudomásukra jut, vagy ismernek olyan személyt, aki fűtetlen lakásban él, akkor értesítsék az illetékes hatóságokat. Kérjenek segítséget a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi díszbe öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.