Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Továbbra is az úszóválogatott szövetségi kapitánya marad Kiss László - a nap hírei

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Továbbra is az úszóválogatott szövetségi kapitánya marad Kiss László. A tűzifa árának csökkentését várja a kormánytól az MSZP. Vasárnap éjjel adják át a Golden Globe-díjakat Los Angelesben.

Továbbra is az úszóválogatott szövetségi kapitánya marad Kiss László - jelentette be Gyárfás Tamás, a sportági szövetség elnöke. Kiss László csütörtökön közölte, hogy lemond posztjáról, megfogalmazása szerint azért, mert megalázó helyzetbe került Hosszú Katinka szerdai sajtótájékoztatóján, miután a világ- és Európa-bajnoknő nem volt hajlandó szóba állni vele. Péntekig kilencven úszóedző írta alá azt a nyilatkozatot, melyben kiálltak Kiss László mellett.

Még vizsgálják az illetékes hatóságok a Pest megyei Halásztelken történt tömeges megbetegedések okát. A város polgármestere szombaton arról beszélt: több mint százötvenen lettek rosszul péntek délután óta, főként gyerekek, de a településről senki nem került kórházba. Még nem tudni, hogy az iskolai ételtől, vagy valamilyen vírustól betegedtek meg tömegesen.

A tűzifa árának csökkentését várja a kormánytól az MSZP. Ujhelyi István, az ellenzéki párt alelnöke, európai parlamenti képviselő arra hívta fel a figyelmet: novemberben és decemberben huszonöten fagytak meg Magyarországon, többen saját otthonukban. Hozzátette: a legfrissebb statisztikák szerint az ünnepek alatt több mint tíz százalékkal drágult a tűzifa, miközben a lakosság majdnem fele, mintegy négymillió ember részben vagy egészben még mindig fával, illetve szénnel fűt.

Újraválasztották a Párbeszéd Magyarországért két társelnökét, Szabó Tímeát és Karácsony Gergelyt a párt kétnapos budapesti tisztújító kongresszusán - jelentette be a szóvivő. Tordai Bence közölte: a kongresszuson döntöttek arról is, hogy ötről hétfősre bővítik a PM elnökségét, amelynek a két társelnök automatikusan tagja lesz. A párt legfontosabb küldetésének nevezte, hogy az elszegényedett országból élhető és fenntartható közösséget teremtsen.

Csárdi Antal szerint drámai helyzet alakult ki a fővárosi és az agglomerációs közösségi közlekedésben. A Lehet Más a Politika fővárosi közgyűlési képviselője úgy véli: ennek az az oka, hogy az állam nem teljesíti a törvényben előírt, szerződésekben vállalt kötelezettségeit. Az LMP álláspontja az, hogy a BKK illetékességi területét szélesítve ki kell alakítani egy egységes, agglomerációs, közép-magyarországi közlekedésszervező céget, amely ahogy Budapesten a BKK, megrendelőként jelenne meg a közösségi közlekedésben.

Újabb, a mostaninál is nagyobb, Németországba, illetve Európába irányuló menekültáradatra kell számítani a jövőben - figyelmeztetett a német kormány nemzetközi gazdasági együttműködésért és fejlesztésért felelős minisztere. Gerd Müller egy lapinterjúban úgy fogalmazott: csak a tíz százaléka érkezett meg azoknak az embereknek, akik kénytelenek voltak elmenekülni Szíriából és Irakból, 8-10 millió ember még úton van.

Meghaladta az ötszázat a szilveszteri molesztálásokkal összefüggésben tett feljelentések száma Kölnben - közölte a dél-németországi város rendőrsége. A hatóság közölte: az 516 feljelentés 40 százaléka szexuális jellegű támadásról szól. A szilveszteri támadások kivizsgálására alakult nyomozócsoport jelenleg 19 személyt kezel gyanúsítottként. Egy 19 éves marokkói férfit letartóztattak lopás gyanújával.

Emléktáblát avatott Párizsban a francia államfő és a főpolgármester a tavalyi franciaországi terrortámadásokban megölt 149 ember tiszteletére. A rendkívüli biztonsági intézkedések mellett megrendezett rövid avatóünnepséget a tavalyi iszlamista merényletsorozat áldozataira emlékezve tartották; a merényletek a Charlie Hebdo szerkesztősége ellen januárban elkövetett támadással kezdődtek. Az emléktábla avatása volt az egy hétig tartó megemlékezések záró eseménye.

Vasárnap éjjel adják át a Golden Globe-díjakat Los Angelesben. A legjobb idegen nyelvű filmek között a Saul fia című magyar alkotás is esélyes. Magyar jelöltje évtizedek óta nem volt az elismerésnek. A Hollywoodban akkreditált újságírók szervezete hetvenharmadik alkalommal osztja ki az Oscar-díj előfutárának tekintett díjait. Az életműdíjat az idén Denzel Washington kapja.

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, töltődjön és szépüljön itthon!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi díszbe öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.