Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Részletes tájékoztatást küldött a bankoknak a csok-ról a kormány - a nap hírei

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A magyar gazdasági élet valamennyi szereplője abban érdekelt, hogy továbbra is kiszámítható környezetben folytathassa tevékenységét - jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter a Joint Venture Szövetség rendezvényén.

A magyar gazdasági élet valamennyi szereplője abban érdekelt, hogy továbbra is kiszámítható környezetben folytathassa tevékenységét - jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter a Joint Venture Szövetség rendezvényén. Varga Mihály azt mondta: a kormány szeretné, ha 2016-ban a beruházások lendülete megmaradna, ehhez támogatáspolitikát és rugalmas munkaerőpiacot rendel. A további gazdasági növekedéshez erős, versenyképes, modern szerkezetű iparra van szükség.

Részletes tájékoztatást küldött a bankoknak a családi otthonteremtési kedvezményről a kormány. Az otthonteremtési program legfontosabb eleme: a lakásépítési áfa csökkentése, az adó-visszatérítési támogatás, a vissza nem térítendő családi otthonteremtési kedvezmény és a 3 vagy több gyermekes családoknak szóló 10 millió forintos állami támogatású hitel.

Ismét rekordévet zárt az Audi Hungaria Motor Kft., miután 2014-hez képest mintegy 50 ezerrel több, 2 millió feletti motort gyártott tavaly. A gyártósorról több mint 160 ezer jármű gördült le, ami 25 ezerrel több, mint egy évvel korábban. Peter Kössler, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója megerősítette, hogy a vállalat az idén is folytatja a nemzetközi versenyképességét elősegítő beruházásokat.

Teljes mértékben megfelel a nemzetközi előírásoknak a magyar menekültügyi szabályozás - hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter a tárcája által kiadott közleményben az Európa Tanács lett emberi jogi biztosának kijelentésére reagált. Nils Muiznieks azt írta: a magyar menekültügyi szabályozás és gyakorlat nincs összhangban az európai emberi jogi normákkal, és az országban gyakorlatilag senki nem kaphat nemzetközi védelmet.

Az MSZP szerint ezrek eshetnek el a házi segítségnyújtástól. Korózs Lajos, az országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke azt mondta: pénteken jár le a házi segítségnyújtásban részesülők felülvizsgálatának határideje. Ez mintegy 132 ezer embert érint, és szerinte akit nem tudtak felülvizsgálni a határidőig, azok nem kapnak majd ellátást. A Fidesz reagálásban közölte: egyetlen rászorulótól sem veszi el a kormány a házi segítségnyújtás lehetőségét, sőt többen kerülhetnek be az ellátásba.

A jogállamisági mechanizmus részeként előzetes vizsgálatot indít a lengyelországi fejlemények miatt az Európai Bizottság. Frans Timmermans, a testület alelnöke elmondta: Brüsszel az eljárást az alkotmánybíróság hatáskörének korlátozása miatt kezdte el, amely külföldön is tiltakozást váltott ki. A lengyel külügyminiszter ellentmondásosnak tartja a brüsszeli kijelentéseket, ezért Varsó a testület írásos tájékoztatását várja.

Érvényben hagyta a migrációs válság megoldására hozott tavalyi intézkedéseket az Európai Bizottság. Brüsszel indoklása szerint továbbra is nagy számban érkeznek menekültek Európába, akik nemzetközi védelemre szorulnak. A bizottság szerint az idén vissza kell állítani a schengeni határokat és elérni azt, hogy egyetlen tagországnak se kelljen ideiglenes határzárlatot elrendelnie.

Napokon belül életbe léphet a nukleáris megállapodás Irán és a nagyhatalmak között - közölte John Kerry amerikai külügyminiszter. Teherán kiszerelte az araki atomerőművének reaktormagját, és napokon belül teljesíti a további feltételeket is. Amennyiben ez megvalósul, a nyugati országok feloldják a gazdasági szankciókat, ami rövid távon több tízmilliárd dolláros bevételhez juttathatja az országot.

Törökországban négy további személyt őrizetbe vettek a török hatóságok az isztambuli öngyilkos merénylettel kapcsolatban, így összesen 5 személyt állítottak elő. Kedden öngyilkos merénylő robbantotta fel magát Isztambul történelmi belvárosában A hivatalos adatok szerint a robbantásban 10 ember meghalt, 15-en megsebesültek. Törökország az Iszlám Államot tette felelőssé a támadásért.

Elérte a 100 ezres nézőszámot a magyar mozikban a Saul fia című film. Nemes Jeles László alkotása a napokban nyerte el a Golden Globe-díjat, korábban pedig a cannes-i fesztivál nagydíját. Az Oscar-díj legjobb idegen nyelvű kategóriájának esélyesei között is szerepel a Saul fia, az amerikai filmakadémia csütörtökön hozza nyilvánosságra listáját.

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi díszbe öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.