Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Indul a tárgyalásaz agglomerációs közlekedés átadásáról - a nap hírei

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az európai határok védelme nélkül nem lehet sikeres migrációs politikát folytatni - közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. Jövő héten kezdődik az agglomerációs járatok átadásáról szóló tárgyalás a fővárosi önkormányzat és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium között.

Kövér László katasztrofális hibának tartja a sorkötelezettség magyarországi eltörlését. Az Országgyűlés elnöke a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Új Néplapnak kijelentette: a terrorizmus és az illegális migrációval összefüggésben terjedő bizonytalanság miatt egyáltalán nem kizárt, hogy a nem túl távoli jövőben visszaállítják a sorkötelezettséget. Megjegyezte: ezt jelenleg egyetlen uniós tagállam sem tudná hatékonyan megoldani, összeurópai döntésre lenne szükség.

Több mint négyezer, a határon szolgálatot teljesítő rendvédelmi dolgozó már lefoglalta üdülését a kormány ősszel indított programjában - közölte az emberi erőforrások minisztere. Balog Zoltán elmondta: a kormány a schengeni külső határon szolgálatot teljesítő rendőröknek és családtagjaiknak az új Erzsébet-program részeként biztosít üdülési lehetőséget.

A tavaly bevezetett magyar határrendészeti intézkedések bebizonyították, hogy az európai határok védelme nélkül nem lehet sikeres migrációs politikát folytatni - közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. Bakondi György ismét megerősítette, hogy a kormány az idén az illegális migráció folytatódásával számol, ezért továbbra is mindent megtesz az ország védelméért.

Életbe lépett szombattól a budai fonódó villamoshálózat menetrendje, amely miatt több villamos és busz közlekedése is változik. A 17-es villamos meghosszabbított útvonalon, a Margit híd budai hídfőjétől a Savoya Parkig közlekedik. A 18-as villamos megszűnt, szerepét az 56-os járat veszi át. A 86-os busz a továbbiakban nem közlekedik. A 160-as, a 260-as és a 260A autóbusz útvonala lerövidült.

Jövő héten kezdődik az agglomerációs járatok átadásáról szóló tárgyalás a fővárosi önkormányzat és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium között - írta a Magyar Idők a Főpolgármesteri Hivatal tájékoztatása alapján. A cikk szerint Tarlós István főpolgármester és Seszták Miklós miniszter vezeti a tárgyalódelegációt. Az agglomerációs buszjáratok és a HÉV-vonalak állami kezelésbe vételéről a Fővárosi Közgyűlésnek is döntést kell hoznia.

Vitézy Dávidot, a Budapesti Közlekedési Központ korábbi vezérigazgatóját bízta meg a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatói feladataival az emberi erőforrások minisztere - közölte a tárca kulturális államtitkársága. Feladata az lesz, hogy koncepciót dolgozzon ki a múzeum hosszú távú működtetésére.

Elkötelezett Magyarország a genetikailag módosított szervezetektől mentes élelmiszerek mellett - jelentette ki a földművelésügyi miniszter az M1-en Fazekas Sándor a berlini, a világ egyik legnagyobb élelmiszer-ipari vásárán elmondta: Magyarország másfél éve kezdeményezte, hogy legyen Európa GMO-mentes.

Ideiglenesen hatályon kívül helyezi Ausztria a schengeni megállapodást - közölte az osztrák kancellár. Werner Faymann egy interjúban kijelentette: minden menekültet ellenőriznek a határon, és a gazdasági menekülteket visszautasítják. Azokat a menekülteket, akik nem Németországba akarnak továbbutazni, nem engedik be Ausztriába.

Véget ért a terroristák elleni művelet a Burkina Fasó-i fővárosban - közölte a nyugat-afrikai ország belügyminisztere. Az al-Kaida szombaton este támadta meg a főleg külföldiek, ENSZ-alkalmazottak és francia katonák által lakott luxusszállodát. A biztonsági erők összesen 126 túszt kiszabadítottak, 33-at sebesülten. 23 külföldit azonban megöltek a terroristák. Majtán Richárd nigériai magyar konzul azt közölte, hogy nem tud magyar áldozatokról.   

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, töltődjön és szépüljön itthon!