Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Kisüthet a nap pénteken

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Péntek napközben a Dunántúlon jórészt derült időre, keleten időnként megnövekvő gomolyfelhőzetre számíthatunk, emellett mindenütt több órára kisüt a nap.

Éjszaka mindenhol megszűnik a csapadék és túlnyomóan derült időre számíthatunk, csak a nyugati és a keleti határ környékén lesz még kevés felhő.

Péntek napközben a Dunántúlon jórészt derült időre, keleten időnként megnövekvő gomolyfelhőzetre számíthatunk, emellett mindenütt több órára kisüt a nap.

Az élénk északnyugati szelet a Dunántúlon estig még egy-egy erősebb lökés kísérheti, majd mérséklődik a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és -12 fok között alakul, ennél hidegebb a hóval borított területeken valószínű, ahol akár -15 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken +1 és -4 fok között várható.

Európa középső részének időjárását továbbra is anticiklon alakítja. Területén az óceán felől érkező nedves levegőnek köszönhetően általában erősen felhős, borult, párás, néhol ködös az időjárás. A jellemző csúcshőmérsékletek +1, -4 fok között alakulnak. A kontinens déli részein azonban igen enyhe az idő. Az Ibériai-félsziget déli, délnyugati partvidékén van a legmelegebb, ott 17, 19 fok is előfordul.

Ezzel szemben Európa északabbi részein és a Kelet-európai-síkság vidékén, valamit az Ural előterében gyakran fordul elő havazás, hózápor, és a maximum hőmérsékletek ritkán emelkednek 0 fok közelébe. Európa legészakibb részein igen zord hőmérsékleti értékeket mérnek. Lappföld leghidegebb területein napközben is többfelé mindössze -30, helyenként -36, -37 fokig emelkedik a hőmérséklet.

A Kárpát-medence fölé péntek estig ismét szárazabb levegő érkezik, az átlagosnál hidegebb, de napos időre van kilátás.