Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Kiugró fejlődésre számít Orbán Viktor - a nap hírei

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kiugró közép-európai fejlődésre számít a magyar kormányfő. A legfontosabb az emberek biztonsága - jelentette ki a miniszterelnök a Kossuth Rádióban. Újabb egyeztetést tartott az érdekképviseletekkel az egészségügyi államtitkár.

Tízéves távlatban kiugró közép-európai fejlődésre számít a magyar kormányfő. Orbán Viktor erről a szlovén-magyar kormányülés után tartott üzleti fórumon beszélt. A miniszterelnök szerint Szlovénia és Magyarország kapcsolatában számos lehetőség van. 2018-ig az M70-est teljes hosszában négysávos autópályává fejlesztik, összekötik a két ország villamosenergia-hálózatát, és gázvezetékrendszerét.

Magyarországnak is rendelkeznie kell azokkal a törvényekkel, amelyek a legtöbb európai országban rendelkezésre állnak a terrorizmus elleni küzdelemben. A legfontosabb az emberek biztonsága - jelentette ki a miniszterelnök a Kossuth Rádióban. Orbán Viktor az utóbbi hónapok legfontosabb döntésének nevezte a menekültek számának befogadásáról, ellenőrzéséről szóló osztrák döntéseket. A kormányfő beszélt a taxisdemonstrációról is, szerinte egyértelmű, mindenkire vonatkozó szabályozásra van szükség a személyszállításban is. A kabinet még a napokban újraszabályozza a területet.

Szükségesnek tartja a taxisrendelet módosítását a főpolgármester. Tarlós István sajtótájékoztatóján a személyfuvarozók demonstrációjára utalva elmondta: az adófizetési kötelezettségnek az Uber-sofőrökre is vonatkoznia kellene. A főpolgármester sajtótájékoztatóján elképzelhetőnek nevezte a 65 év felettiek utazási kedvezményének felülvizsgálatát. A Kormányzati Tájékoztatási Központ erre úgy reagált: a kabinet továbbra is garantálja a 65 év felettiek ingyenes utazását.

Megjelent az adóhatóság Uber-sofőrök számára készült tájékoztatója. Tállai András, a NAV vezetője jelentette be, hogy az adóhatóság zéró toleranciát alkalmaz az uberesekkel szemben. A tájékoztató szerint a sofőrnek adófizetési, bevallási és számlaadási kötelezettsége van. Az adózás attól függ, hogy a sofőr milyen vállalkozási formában végzi tevékenységét.

Újabb egyeztetést tartott az érdekképviseletekkel az egészségügyi államtitkár. Ónodi-Szűcs Zoltán hangsúlyozta: az idén is folytatódik a béremelés, januártól 43 ezer ápoló és 18 ezer orvos kap magasabb bért. A szakorvosi minimálbér nettó 270 ezer forintra emelkedhet, az oktató orvosok rezidensenként havonta plusz 50 ezer forintot kapnak. Az egyeztetésen a Magyar Szakdolgozói Kamara javaslatot tett arra, hogy a tagdíjak rendezését a munkáltató vagy az állam vállalja át.

Erősíti jelenlétét Kínában a Richter, a gyógyszeripari cég felvásárolta partnerétől a kínai vegyesvállalatban meglévő 50 százalékos tulajdonrészét - közölte a vállalat a tőzsde honlapján. A részvényvásárlással a Richter 100 százalékos tulajdonosává vált a társaságnak, egyúttal rendelkezik a fogamzásgátló és a vény nélkül kapható termékvonalának kínai értékesítése felett.

Az amerikai elnök és a német kancellár egyetért abban, hogy a közelgő londoni donorkonferencia lehetőséget ad majd a migrációs válság kezelésére irányuló nemzetközi erőfeszítések összehangolására. Barack Obama és Angela Merkel telefonon egyeztetett. Az amerikai elnök és a német kancellár a szíriai konfliktus megoldásában megegyezett a további szoros együttműködésben.

Az amerikai külügyminiszter szerint fel lehet oldani az Oroszország elleni szankciókat, ha mindkét fél erőfeszítéseket tesz. John Kerry erről a davosi Világgazdasági Fórumon beszélt. A korlátozó intézkedéseket másfél éve rendelték el az ukrán válság miatt az orosz bankrendszer, az energia- és a védelmi szektor ellen, hogy nyomást gyakoroljanak Oroszországra.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.