Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Hat településen lesz ma időközi önkormányzati választás

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Hat településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Aszalón, Bodrogkisfaludon, Kisherenden és Nyírcsaholyban polgármestert, illetve önkormányzati képviselőket, Dunavarsányban és Szalaszenden pedig települési nemzetiségi képviselőket választanak.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Aszalón azért kellett választást kiírni, mert Mészáros Zoltán (független) polgármester tavaly októberben elhunyt. A választói névjegyzékben szereplő több mint ezernégyszáz aszalói lakos négy független jelölt közül választhatja meg az új polgármestert. Bodrogkisfalud lakói pedig polgármestert és négytagú képviselő-testületet választanak, mivel a testület októberben feloszlatta magát. A névjegyzékben szereplő több mint hétszáz választópolgár egy pártjelöltre (Magyar Munkáspárt, MM) és három független jelöltre szavazhat a polgármester-választáson, a négy képviselő-testületi helyért pedig tizennégy független jelölt indul.

A Baranya megyei Kisherenden szintén polgármestert és négytagú képviselő-testületet kell választani, a testület ugyanis októberben ott is feloszlatta magát. A polgármesteri tisztséget egy független és egy MM-jelölt szeretné elnyerni, a négy képviselő-testületi helyért pedig öten indulnak. A község választói névjegyzékében 185-en szerepelnek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírcsaholyban időközi polgármester-választást tartanak, mert tavaly októberben elhunyt a települést vezető Mihálku Attila (Fidesz-KDNP). A választásra jogosult több mint 1800 helybéli egy MM-s, egy Fidesz-KDNP-s és három független jelöltre adhatja le szavazatát.

A Pest megyei Dunavarsányban lemondás miatt két, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szalaszenden a testület önfeloszlatása miatt három roma települési önkormányzati képviselőt választanak ma.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, töltődjön és szépüljön itthon!

Húsvéti Wellness ajánlatok

Közeledik a húsvét hétvége és a tavaszi szünet! Még most sem késő szobát foglalni!