Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Seszták: a kormány kész viselni az agglomerációs közlekedés költségeit

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A kormány kész viselni az agglomerációs közlekedés költségeit 2016. január elsejétől - hangsúlyozta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter Tarlós István főpolgármesterrel folytatott szombati egyeztetésén, hozzátéve: amíg a feladatot az állam helyett más végzi, addig a jegybevétellel nem fedezett költségeket az állam állja.

Erről a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatta hétfőn az MTI-t. A közlemény szerint a főpolgármester a szombati találkozón azt mondta, hogy amíg az állami átvétel nem történik meg, addig a főváros a költségek megtérítése mellett biztosítja az agglomerációs közlekedést, a tárgyalások végéig tehát a szolgáltatást az eddig megszokott rendben nyújtják.

A tárgyalások hamarosan folytatódnak - írták.

Tarlós István pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján előremutatónak nevezte az agglomerációs tömegközlekedésről folytatott egyeztetéseket, és azt mondta: azt várja, hogy a megegyezés szülessen meg a Fővárosi Közgyűlés februári rendes ülése előtt. A főpolgármester kiemelte, hogy a jogszabályok szerint az agglomerációs közlekedés biztosítása állami feladat, vita még az átvétel módjáról folyik.

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi díszbe öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, töltődjön és szépüljön itthon!