Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Felbecsülik a Bálna értékét

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Valóban értékesítené a Bálnát a Fővárosi Önkormányzat, de még nem írták ki a pályázatot - mondta az InfoRádiónak a gazdasági főpolgármester-helyettes. Bagdy Gábor megerősítette, hogy a jegybank érdeklődik az ingatlan iránt.

A gazdasági főpolgármester-helyettes megerősítette, hogy a Bálna értékesítéséről már tárgyaltak a Nemzeti Bankkal. Bagdy Gábor közölte, egyelőre valóban az MNB az egyetlen komoly érdeklődő. A politikus emlékeztetett arra, hogy a nagy értékű ingatlanok eladását szabályozó rendelet szerint az értékesítésre pályázatot kell kiírni.

"Érkezett egy megkeresés a Magyar Nemzeti Bank részéről, hogy érdekelné őket a Bálna épületet, ennek kapcsán elkezdtünk gondolkozni, hogy elképzelhető, hogy értékesítjük. Könnyen lehet, hogy a főváros arra a döntésre jut, eladja a Bálnát. Ha ez így lesz, akkor pályázatot írunk ki. Még, mint minden ingatlannál, készítünk egy ingatlanbecslést" - jelezte a főpolgármester-helyettes.

Bagdy Gábor közölte, az ingatlan-értékbecsléssel a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központot bízták meg. Azt is elmondta, Budapest mindenképpen vissza szeretné kapni a Bálna eladásával azt a pénzt, amit az ingatlanba fektetett. Erről az összegről azonban Bagdy Gábor a becslés előtt nem kívánt nyilatkozni.

A főpolgármester-helyettes cáfolta a Népszabadságnak azt az értesülését, hogy az adásvételi szerződés gyakorlatilag már készen van, a pályázatot pedig úgy írják ki, hogy az megfeleljen a jegybanknak.

"Egyelőre még nincs pályázat, a dokumentációit készítjük el. Ha összeáll, akkor a Fővárosi Közgyűlés dönt arról, akarja-e értékesíteni. Nyílt pályázat lesz, amelyet szeretnénk minél előbb elkészíteni és kiírni. A következő közgyűlésre mindenképp szeretnénk bevinni a témát" - mondta. 

A tárgyalások tényét az MNB is megerősíti. A honlapjukon azt írják, írásban már jelezték vételi szándékukat. Terveik szerint oktatási és pénzügyi centrummá alakítanák a Bálnát. Helyett kapna itt egy új doktori iskola is, amelyet a Corvinus Egyetemmel közösen hoznának létre. Emellett itt működne a jövőben - az MNB és a Corvinus Egyetem júliusban aláírt együttműködési megállapodása alapján - a Corvinus MNB tanszéke.

Hanganyag: Sipos Ildikó

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi díszbe öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.