Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Európa kezdi felfedezni Erdélyt - lapszemle

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Magyar Nemzet cikke szerint Európa is kezdi felfedezni Erdélyt Románia és Szlovákia egyre vonzóbb a turisták számára az uniós csatlakozás, illetve ez utóbbi az euró bevezetése óta. A Magyar Idők arról ír, átalakul a hulladékgazdálkodás.

A Magyar Idők arról ír, átalakul a hulladékgazdálkodás. Áprilistól egy szervezet, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. felügyelete alá kerül az egész ország területén a közszolgáltatás körében gyűjtött hulladékok kezelése, az átalakítás során országosan bevezetnék a többkukás rendszert a szelektív gyűjtés érdekében, és a szelektíven gyűjtők díjkedvezményben részesülnének.

A Magyar Nemzet cikke szerint Európa is kezdi felfedezni Erdélyt Románia és Szlovákia egyre vonzóbb a turisták számára az uniós csatlakozás, illetve ez utóbbi az euró bevezetése óta. Az Európai Unió statisztikai hivatalának friss adatai szerint a tagállamok közül az utóbbi néhány évben Romániában növekszik leginkább az eltöltött vendégéjszakák száma. Erdély mellett a tengerpartot is felfedezték a turisták. Spanyolország régóta a legnépszerűbb célpont a földrészen, Magyarországnak is kedvező a statisztikája.

A Népszabadság arról ír, csodálkoznak a tótkomlósi közmunkások, hogy sok pénzt kell fizetniük a helyi evangélikus temetőben, miközben majdnem minden munkát ők végeznek. A lelkész azt mondja, az egyház nem bank, nem hiteleznek, hiszen később nem tudják behajtani a pénzt.

A Népszabadság cikke szerint a kórházi ellátásra szorulók több mint fele baj esetén olyan helyre kerül, ahol az ellátáshoz nincsenek meg a feltételek - derül ki az ÁNTSZ belső vizsgálatából. A szakhatóság adatai szerint a kórházak 70 százalékában nincs kellő számú szakorvos és szakdolgozó.

A Magyar Idők arról ír, százmilliárdokat fizettek be az államkasszába az utóbbi időben az egykor részben vagy teljesen illegálisan működő gazdasági szereplők. Szakmai becslés szerint a feketézés visszaszorítása az elmúlt két évben akár háromszázmilliárddal is emelhette az adóbevételeket. A kincstár még több pluszra számíthat, ha a cégek számlázórendszereit is bekötik az adóhivatalhoz.

A Magyar Nemzet cikke szerint hosszú távú, de biztosan megtérülő befektetéssel belátható időn belül szarvasgomba-nagyhatalommá válhat Magyarország. Az éves hazai termés mintegy 20 tonna, de ez szinte mind gyűjtésből származik. Ha fele-fele arányban számíthatnánk betakarításkor a gyűjtésre és az ültetvényes termesztésre, 15-20 év alatt biztosan elérnénk a 40 tonnát, de a célzott erdészeti telepítés már hat-nyolc éven belül hasznot hozna.

A Portfolió a munkahelyi lopásokról ír. A dolgozók 80%-a találkozott már valamilyen formában a munkahelyi lopás kellemetlenségeivel, sőt 13%-uknál havi szinten jelentkezik ez a probléma. Az esetek 41%-ában a felderítés a vezetőségnél akad el, 15% azonban szólni sem mer főnökeinek a lopásról. A lap a megelőzési technikákról is ír.

A napi.hu cikke szerint nagyot eshet az orosz gázár. A Gazprom azt tervezi, hogy 480 milliárd köbméterre növeli az idei gáztermelését a tavalyi, rekord alacsonynak számító 418,5 milliárd köbméterről. Az ezer köbméterenkénti gázár 169 dollárra is csökkenhet.

A pénzcentrum a boltok titkos trükkjeiről ír. Hihetetlen módszerekkel veszik rá az üzletek a vásárlókat, hogy minél többet költsenek náluk. Bár egyszerű pszichológia az egész, tökéletesen működik, hatalmas pluszbevételt hozva az áruházaknak. Az sem véletlen például, hogy az áruházak többsége olyan, mint egy labirintus.

Húsvéti Wellness ajánlatok

Közeledik a húsvét hétvége és a tavaszi szünet! Még most sem késő szobát foglalni!

Csapatépítés, esküvő, konferencia?

A Travelo rendezvény melléklete jobbnál jobb tippekkel könnyíti meg rendezvényei szervezését!