Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Simicskó: a román határon is lehet kerítés

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A honvédelmi miniszter szerint szükség esetén a magyar honvédség a rendőrség közreműködésével rövid időn belül meg tudja építeni a határzárat a magyar-román határnál. A kerítés építéséhez az eszközök rendelkezésre állnak - mondta Simicskó István az InfoRádió Aréna című műsorában.

"Előkészítettük a román határszakaszon is a kerítésépítés lehetőségét: felmértük a határszakaszt. Most már komoly rutinunk és tapasztalatunk van a határzár kiépítésében, úgyhogy a magyar honvédség és a rendőrség készen áll arra, hogy ha a kormány úgy dönt, és ha az útvonalak abba az irányba tolódnak el, akkor készen állunk arra, hogy megépítsük a kerítést. Természetesen a kormány még nem hozta meg ezt a döntését, meglátjuk, hogy szükség lesz-e erre vagy sem. De figyeljük a folyamatokat" - közölte a honvédelmi miniszter.

Mint elmondta, a kerítés építéséhez az eszközök rendelkezésre állnak. 

"A kerítés részben a hódmezővásárhelyi laktanyában rendelkezésre áll, az embereink is megfelelő szakmai tudással rendelkeznek, és a géppark is rendelkezésre áll arra, hogy ezt a munkát minél gyorsabban el tudjuk végezni" - részletezte Simicskó István.

"Gyakorlatilag a Maros vonaláig néhány nap alatt el tudjuk készíteni a kerítést, ha pedig tovább kell menni, akkor ezt is el fogjuk végezni. A terepviszonyoktól függ, hogy egy nap alatt milyen hosszú kerítést lehet felépíteni, de az biztos, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy ha ez a feladat ránk hárul, akkor minél gyorsabban és tisztességesen elvégezzük a munkát" - jelentette ki.

"A Maros egy természetes határvédelem. Azt látjuk a horvát-magyar határszakaszon is, hogy - ahol a Dráva olyan folyami szakasza van - ott nem igazán próbálkoznak a migránsok" - fogalmazott.

Hozzátette: természetesen figyelni kell azokat a természeti-földrajzi adottságokat, amelyek nehézzé teszik az illegális migránsok átjutását a határszakaszokon. Azt minden történelmi korban láthattuk, hogy a természeti akadályok jelentősen segítik a védekezést, úgyhogy erre is figyelünk - jegyezte meg a honvédelmi miniszter.

Hanganyag: Exterde Tibor, Németh Zoltán

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!