Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Hazatértek a magyar rendőrök a macedón-görög határról

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Hazatértek a magyar rendőrök a macedón-görög határról, a 31 fős kontingenst a Készenléti Rendőrség parancsnoka köszöntötte csütörtökön Szegeden.

Balogh János elmondta, a magyar kontingens tagjai egy hónapig a helyi rendőrökkel együtt láttak el közös őr- és járőrszolgálatot a macedón-görög határon.

Macedónia is határzárat épített a legkritikusabb határszakaszára - magyar alapanyagokból - , hogy legalább ütemezni tudja az illegális migránsok áradatát - tette hozzá.

A magyar rendőrök megállták a helyüket, már az első szolgálat alatt több illegális migránst fogtak el, mint a helyiek a megelőző egy hét alatt összesen - közölte a tábornok.

A vezérőrnagy azt tanácsolta a hazaérkezőknek, pihenjék ki magukat, mert utána készülni kell a hazai szolgálatra.

Miután a bejáratott útvonalon lévő országok ideiglenesen szigorítottak ellenőrzési gyakorlatukon a migránsok - különösen a nem preferált országokból érkezők - érdeklődése ismét felélénkült a Magyarországon át vezető út iránt - tette hozzá.

Rongálják a határzárat, keresik vagy éppen vágják a rést a kerítésen. Ezért a rendőrség két hete megerősítette a védelmet, az idevezényelt készenléti rendőrök létszámát megduplázták, és ezt péntektől tovább növelik - tudatta az országos rendőrfőkapitány-helyettes.

A migránsok és az embercsempészek a sajátos helyzetnek köszönhetően szinte büntetlenül kísérletezhetnek, mert az államhatár fizikai és jogi korlátot is állít a magyar rendőrség elé - mondta Balogh János.

A 31 fős magyar rendőri kontingens január 4-től egy hónapon át vett részt a macedón rendőrökkel közös műveletben. Az együttműködés során, őrzési és kísérési feladatokat láttak el a macedónokkal a közrend fenntartása és a jogsértések megelőzése érdekében.

A magyar rendőrség hőkamerával felszerelt szolgálati gépjárművekkel, terepjárókkal és kézi hőkamerákkal is támogatta a határszakasz védelmét. A magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látták el feladataikat, a macedón hatóságok irányítása, felügyelete mellett.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.